dinsdag 25 november 2014

Recept - Chocolade lava cake in een beker


Wil je een keer wat anders op tafel zetten dan de cupcakes, cakepops of taart kies dan eens voor mug cakes. Snel en lekker een heerlijk cakeje op tafel zonder uren in de keuken te hoeven staan. Deze lekkernijen maak je in een paar minuten in de magnetron klaar en smullen maar. Chocoladecake, wortelcake of speculaascake alles kan in een beker en *ping* daar is je cakeje in een beker. 

Ingrediƫnten Chocolade lava mug cake:

- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 2 theelepels slagroom
- 6 eetlepels bloem
- 2 1/2 eetlepel cacaopoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 3 blokjes chocolade
- 30 gram boter
- 1 ei

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een kommetje 20 seconden in de magnetron.
2. Voeg in een ruime beker al kloppend het ei, de suiker, de vanillesuiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. 
3. Druk vervolgens de blokjes chocolade in het midden van het beslag.
4. Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt)
5. Haal de beker uit de magnetron en smullen maar! 

Dit is een klein receptje die ik tegen kwam via het internet maar er zijn zoveel recepten die je kunt maken in een beker. Het is snel en de meeste ingrediƫnten heb je al in huis dus ook ideaal voor een snel tussendoortje. Ik ga hiermee nog even door experimenteren want wat is dit toch origineel als je visite krijgt!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.