woensdag 26 november 2014

Recept - Marshmallow fondant


Het versieren van je cupcakes, taarten en cakes kan op heel veel manieren met fondant, glazuur of een cremélaag maar waarom maken we het nooit zelf? Fondant maken kun je namelijk heel makkelijk zelf maken met marshmallows. Fondant in de winkel is vaak te koop in een aantal standaardkleuren en je zult altijd zien dat jouw kleur er niet bij zit. Als je zelf je fondant maakt kies je zelf de porties en voegt zelf de kleur toe. Hoe leuk is het dat je cakeje van begin tot eind door jou gemaakt is.

Ingrediënten:

- 1 zak witte mini marshmallows
- 3 eetlepels boter of margarine
- 350 gram poedersuiker
- 2 eetlepels water
- kleurstof naar keuze

Bereidingswijze:

1. Doe de boter of margarine (kamertemperatuur) in een kom.
2. Doe de marshmallows in een kom, besprenkel met water en schep het om tot alle marshmallows met water zijn bedekt.
3. Stop de kom met marshmallows voor 30 seconden in de magnetron en roer het daarna door. Blijf dit herhalen tot alle marshmallows zijn gesmolten.
4. Schenk de gesmolten marshmallows over de boter of margarine en voeg 175 gram poedersuiker erbij.
5. Roer dit goed door tot het op glazuur lijkt.
6. Voeg de andere helft van de poedersuiker beetje bij beetje toe tot het de dikte van de fondant heeft. 
7. Strooi op een schoon aanrecht, wat poedersuiker en gebruik een lepel om je fondant uit de kom te halen en plaats het op het aanrecht.
8. Voor meerdere kleuren maak je kleine bolletjes van het fondant en druppel je 1 of 2 druppels kleurstof in het bolletje en kneed je het goed door.
9. Rol het fondant uit tot je de vorm hebt die je wilt.

Tip: Doordat je de fondant buiten de koelkast laat blijft de fondant een aantal maanden goed.


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.