vrijdag 7 november 2014

Recept - Scones en Clotted Cream


Scones komen oorspronkelijk uit Schotland en zijn kleine zoete broodjes. Vandaag de dag zijn scones onwijs populair en horen daarom ook zeker thuis bij een High Tea. Een perfect scone combineer je met een laagje clotted cream en jam naar keuze. Bij ons waren de scones nog niet heel erg bekend want helaas is er weinig van gegeten maar dat betekend natuurlijk meer voor ons haha.

Ingrediƫnten Scones:

- 250 gram bloem
- 150 ml magere melk
- 60 gram zachte boter
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1/2 koffielepel baksoda
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel suiker

Ingrediƫnten Clotted Cream:

- 225 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 zakjes vanille suiker



Bereidingswijze:

Stap 1 Scones: Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Stap 2 Scones: Kneed de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, suiker, boter en magere melk tot een glad deeg.
Stap 3 Scones: Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot ca. 1.5 cm dikte.
Stap 4 Scones: Steek in totaal 10 rondjes ca 6 cm uit en leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 5 Scones: Bak de scones 12-15 minuten in de oven op 220 graden goudbruin.

Stap 6 Clotted Cream: Doe de slagroom, mascarpone en vanille suiker in een kom en klop dit tot een geheel.


Serveer de scones met de clotted cream en een klein schaaltje jam. De scones zijn trouwens ook nog eens weightwatchers verantwoord voor 5 punten per stuk. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken koop dan een kant en klaar potje clotted cream bij de Albert Heijn of Jumbo in het koelschap. Eet smakelijk!

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.