donderdag 27 november 2014

Review - Mona speculaas pudding


Over iets meer dan een week is het alweer Sinterklaas en wie zoet is, krijgt lekkers. Daarom besloot Mona het toetje van de maand in Sinterklaas sfeer te houden met een speculaas pudding. Geen pepernoten dit jaar of banketstaaf maar een heerlijk stukje van de speculaas pudding. Mijn vader eet dagelijks speculaasjes tijdens het koffie drinken dus samen met hem heb ik dit toetje van de maand geproefd.

Ingrediënten

Melk, slagroom, suiker, glucose-(fructose)stroop, water, 1% koekjes (tarwebloem, suiker, boterei, glucosestroop, zout, rijsmiddel: E500, kaneel), speculaaskruiden, melkeiwit, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, palmolie, gelatine (rund), verdikkingsmiddel: carrageen, voedingszuur: E507, emulgatoren: E471 en E472a, aroma, kleurstof: E150c, stabilisator: E339.

Eerste indruk

Hij valt duidelijk op in de schappen tussen de andere puddingen door de paarse kleur. Als ik zo kijk naar de pudding zie ik een lichtbruine kleur en dat past goed bij speculaas. 

Tijd om te proeven

Lekker! geen overheersende speculaas smaak want hij neigt ook naar de smaak van een plakje ontbijtkoek. Speculaasstukjes kon ik niet echt vinden in de pudding maar misschien heb ik er wel overheen gekeken. Het zou overigens wel een extra toevoeging geven met een paar speculaaskruimels maar die kun je zelf toevoegen. De speculaas pudding is lekker luchtig, subtiel en zacht van smaak. Elk hapje smaakte naar meer. 


Ik zal deze speculaas pudding nog wel een keer in mijn winkelwagentje leggen want ik ben blij verrast. De laatste tijd vielen de toetjes van de maand in mijn ogen een beetje tegen dus dit is weer een topper van Mona. 

Liefs Chantal

1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.