dinsdag 4 november 2014

Vijf gezonde producten tegen stress


Toen ik dit artikel tegenkwam op vrouw online was ik er van overtuigd dat mijn lezers hier ook wel geïnteresseerd naar waren vandaar dat ik hem online plaats. Ik ken namelijk niemand in mijn omgeving die niet eens last van stress heeft. Je huishouden, kinderen, relatie of werk kunnen ervoor zorgen dat je last hebt van spanningen en hierdoor gestrest raakt. Gezonde voeding kan je erbij helpen om er sneller vanaf te raken. Doordat je vet vermijd en voor een gezonder alternatief kiest zal de stress langzaam maar zeker minderen. Natuurlijk de mensen die er zwaar door heen zitten daar is dit allemaal al te laat voor. 


1. Aardbeien


Ga de zomer in zonder stress! Oké deze is misschien nu met de koudere dagen niet helemaal van toepassing maar aardbeien zijn nu ook nog te koop al zijn ze wel flink aan de prijs. In aardbeien zit een hoog gehalte van de stof magnesium, die ervoor zorgt dat je minder prikkelbaar bent. Combineer de aardbeien met chocolade voor een nog beter resultaat.


2. Pure Chocolade


Hierboven las je het al dat aardbeien en chocolade een perfecte combinatie is en dat geld ook in je periode van stress. Een stukje pure chocolade is op zijn tijd goed voor je maar nu hebben we nog een reden erbij. Hoe puurder je chocolade is, hoe beter want alleen pure chocola kan helpen bij het verlagen van angsten zoals stress. 


3. Noten


Noten zijn gezond, omdat hier Omega 3 inzit. Door noten te eten met Omega 3, kun je jouw stressgevoelens voorkomen/onderdrukken. De gezondste keuze noten zijn: Walnoten, macadamianoten, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten en amandelen.


4. Havermout


Hierin zitten de juiste koolhydraten wat het serotonine niveau verhoogt. Hierdoor ben je beter in staat je te ontspannen. Serotonine zorgt er ook nog eens voor dat je meer melatonine aanmaakt in de avonduren, hierdoor zul je een betere nachtrust hebben. Verder helpt havermout ook nog eens bij het stoppen met roken, vermindert depressies, verlaagt op een natuurlijke wijze de bloeddruk, kan obesitas voorkomen en verhoogt de concentratie.


5. Kiwi


Deze is toch wel het makkelijkste een kiwi opeten tegen de stress. Een kiwi heeft een hoog vitamine C gehalte en zorgt ervoor dat het stresshormoon in de bloedbaan word verlaagd.

En ben je weer wat wijzer geworden? Heb je soms even een stress momentje probeer dan één van deze vijf producten uit en wie weet word je stress een stuk minder en verdwijnt het langzamer hand. Wie niet waagt, wie niet wint dus probeer het gewoon eens.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.