Tip 1:
Haal de sla uit het zakje en doe dit in een grote glazen kom. Leg hier boven op een paar velletjes keukenpapier en sluit dit goed af met vershoudfolie. Doordat het keukenpapier het vocht absorbeert blijft de sla langer houdbaar.
Tip 2:
Haal de sla uit het zakje en doe de inhoud in een plastick ziplock-bag. Deze kun je onder andere kopen in diverse supermarkten of de Ikea. De ziplock bags sluiten veel beter af en hierdoor blijft de sla langer verder. Deze zakjes koop je ook in een grote hoeveelheid voor een klein prijsje en kun je nog veel meer mee doen.
Tip 3:
Haal de sla uit het zakje en pak een schone theedoek of handdoek. Leg de sla op één van de doeken en rol vervolgens de doek op als een rolletje. Bind de uiteinden vast met elastiekjes en bewaar de rol in de groenten lade van je koelkast. Zodra je wat sla nodig hebt haal je de hoeveelheid uit de rol en sluit je hem weer af.
Oké als we een verse krop sla kopen hebben we hier allemaal geen last van maar in gevallen van een zakje sla kunnen we deze tips heel goed gebruiken. Tip 2 is absoluut een favoriet van mij!
Liefs Chantal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten