maandag 29 december 2014

Mijn Top 3 kookboeken


Als ik mijn verzameling kookboeken zie denk ik aan de ene kant oké Chantal je hebt er nu genoeg maar de andere kant wil ik alleen maar nog meer. In elke keuken hoort er wel een kookboek in de kastjes te liggen of op een boekenplank te staan want er staat altijd wel iets lekkers in. Tegenwoordig staan de kookboeken niet meer alleen maar vol met recepten maar ook heel veel handige tips en trucs. Door de jaren door heb ik heel wat kookboeken verzameld van oude kookboeken van oma tot nieuwe toppers. 

1. Back To Basics - Sacha de Boer & Jacob-Jan Boerma 


Dit kookboek kreeg ik opgestuurd en vanaf het eerste moment was ik verkocht. Je verwacht van een sterrenchef een ingewikkelde lijst met producten waar je totaal niet uitkomt maar alles behalve. Het zijn geweldige recepten die iedereen kunt maken. Ik vind het ook een familie kookboek want er zitten foto's in waar je gezelligheid ziet met vrienden en familie aan een gezellige tafel met heerlijk eten. 

Prijs: € 25,-

2. Chickslovefood - Nina de Bruijn en Elise Gruppen


Deze twee dames van chickslovefood.com hebben een prachtige blog en nu ook nog eens een heerlijk kookboek. Zij zijn ook een inspiratie bron voor mij om toch steeds weer de draad op te pakken met het bloggen zodra ik weer zie hoe gepassioneerd zij zijn. In dit kookboek vind je recepten die zijn op hun blog gepost hebben maar ook nieuwe lekkernijen met maximaal 5 ingrediënten.

Prijs: € 18.95

3. De zilveren lepel pasta 


Ik ben absoluut geen pasta liefhebber maar dit kookboek heeft toch wel een klein beetje mijn hart veroverd. Voor het eerst zag ik recepten die mij lekker leken zonder teveel poespas want ja ik ben een klein beetje een zeurpietje. Voor pasta liefhebbers is dit een prachtig kookboek om tussen je collectie te hebben want je leert ook nog veel over alle pastasoorten. 

Prijs: € 19.99

Natuurlijk zijn er nog genoeg kookboeken waar ik vol lof over kan praten maar dit is momenteel mijn top 3 maar wie weet veranderd dit over een halfjaar wel weer. Koken doe je met plezier en een kookboek bij de hand hebben kan altijd handig zijn. Veel kook plezier!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.