maandag 15 december 2014

New Home - Hoe zie ik de woonkamer voor me?

Aangezien wij nu een nieuw huisje hebben vanaf aankomende dinsdag word het ook tijd om goed na te denken over de inrichting. Aangezien ik zelf ook genoeg blogs af snuffel besloot ik zelf ook een aantal plaatjes te delen met hoe ik het graag voor me ga zien. Wie weet verander ik nog wel maar dat zullen jullie gaan zien zodra het huis helemaal af is.

Het thema word bij ons in huis is: Landelijk! 


Grijs en wit dat zullen de hoofdkleuren worden in ons huis. Ik had zelf graag roze accenten willen in accessoires maar ik woon natuurlijk wel samen met mijn vriend dus hebben wij gekozen voor blauw. Ik wou namelijk wel wat kleur toevoegen aan ons huis omdat het anders te saai word. Verder vind ik houtaccenten zoals in de salontafel of eettafel ook een must-have. 


Dit is de bank die wij laatst zagen bij de Ikea die ons het meeste aansprak. Onze woonkamer is namelijk niet heel groot maar wij willen beide wel graag een hoekbank en deze 3 zits is verkrijgbaar in diverse kleuren. Doordat hij nog een stuk aan de voorkant erbij heeft heb je toch het gevoel van een hoekbank. Wij gaan zeer waarschijnlijk voor een grijze bank omdat je op een lichte bank heel snel vuiligheid ziet zitten. Een simpele bank vergeleken met de rest van de meubels. 


Mijn perfecte eettafel zal een grijs houtenblad hebben met witte poten maar of dit helemaal gaat lukken is nog de vraag. Ik heb natuurlijk weer een stijl uitgekozen met een leuk prijskaartje dus zijn we voor de eettafel ook druk aan het kijken bij tweedehands winkels. Een eis is dat het een houtenblad heeft en voor de rest kunnen wij nog veel kanten op. De stoelen vind ik zoals op de foto hierboven echt prachtig maar ook daar hangt weer een flink prijskaartje aan van circa €125,- per stoel. Het word dus nog flink puzzelen want dat vind ik zelf echt een te groot bedrag voor één stoel.


Nu staat er nog een schouw in de woonkamer maar wij hopen dat we deze kunnen verwijderen en dan zie ik daar al een mooi servieskast staan met kastjes en lades. Hier kunnen wij ons papierwerk in kwijt, waxinelichtjes en nog wat frutsels. Ook heb ik een heel kitscherig servies set die er perfect in zou passen. 


Qua laminaat zijn wij er nog niet echt over uit alleen zal het niet te donker of te licht zijn. Je hebt zoveel soorten dus daar moeten we echt nog even goed voor rond kijken samen met paps want die gaat het ook voor ons leggen.


Dit schilderij zal zeer waarschijnlijk ook in onze woonkamer komen te hangen. Al een aantal jaar loop ik langs dit schilderij bij de Ikea en hij blijft mooi. Mijn neef en zijn vrouw hebben deze ook in hun huis hangen en het is echt zo'n statement schilderij. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en mag daar toch wel trots op zijn en voor €35,- voor zo'n groot schilderij is het ook de moeite waard.


Verder zullen we het huis aankleden met blauwe accessoires om het geheel allemaal kloppend te maken. Ik zie het allemaal al voor me maar nu is het nog inkopen doen en het straks de juiste plek te geven. Benieuwd naar de keuken, slaapkamer, badkamer houdt mijn blog dan in de gaten.

Liefs Chantal
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.