maandag 22 december 2014

New Home - We hebben de sleutels!


Dinsdag 16 december 2014 was het eindelijk zover Jasper en ik kregen de sleutels van ons huis. Heel bizar om dat zo te zeggen want dat huis is toch nu echt van ons. Het begon allemaal met een laatste inspectie om 9:15 wat uiteindelijk 9:25 werd omdat de makelaar iets later was maar dit zijn wij inmiddels wel gewend van makelaars haha. Voor mij was het ook heel gek om weer door het huis te wandelen want de laatste keer is eind oktober geweest toen we hem gelijk kochten. Het zag er nog prachtig uit en Jasper en ik liepen beide met een smile van oor tot oor. Alle laatste puntjes gecontroleerd en de meterstanden opgenomen toen was het tijd om naar de notaris te gaan.

Om 10:00 hadden wij daar een afspraak staan om de leveringsakte en hypotheekakte te ondertekenen om daarna de sleutels in ontvangst te nemen. Dit was nu echt definitief dat het huis van ons is! Natuurlijk zijn we daarna direct naar huis gereden en daar loop je dan samen in je eigen huis. Lang konden we niet genieten want om 11:30 stonden er ook alweer een afspraak op de planning om de laatste dingen af te handelen bij de Hypotheker. Na het gesprek kregen we nog een lekkere fles prosecco in een houten kistje met een gebrand merk van de Hypotheker erin. Helaas moesten we daarna allebei aan het werk dus zijn savonds mijn ouders zelf even een kijkje gaan nemen samen met mijn zus, haar vriend en Kian. 


We zijn inmiddels nu alweer 6 dagen verder en er is al het één en ander gebeurd. Zaterdag hebben wij onze keuken gekocht bij de Ikea nadat we daar een aantal uur achter de computer hebben gezeten om te puzzelen hoe hij moest gaan worden. Deze zaterdag hebben wij ook gekeken naar laminaat en verf gekocht. Verder staat er in onze woonkamer een schouw en wij hoopte dat deze weg kon maar helaas dus hier gaan wij een muurtje omheen bouwen. De eerste deuren van de slaapkamer zijn ook al geschuurd en eerste kerstdag zullen we waarschijnlijk al beginnen met het schilderen van de eerste kamer. Wij hebben er super veel zin in om ons huisje te betrekken maar eerst nog even flink aan het klussen geslagen.

Liefs Chantal

1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.