donderdag 4 december 2014

Personal Life - Geduld hebben tot een akkoord hypotheek!


We zijn alweer een paar weken verder toen wij ons laatste gesprek hadden bij de Hypotheker. Het was nog een heel gedoe om alle papieren bij elkaar te krijgen op de juiste manier hoe de bank het wilt hebben. Na veel gedoe met onze rekeningoverzichten waar duidelijk de datum en onze namen bij moesten staan en wat geregel met onze bank hadden wij eindelijk onze papieren op orde. Helaas moest toen nog het taxatierapport opgemaakt worden en gingen wij onze deadline niet halen voor de ontbindende voorwaarden. 

De Hypotheker vroeg ons daarom om een week uitstel te vragen en Jasper en ik raakte op dat moment even in paniek. Jasper belde de volgende ochtend daarom ook boos op naar de Hypotheker en nadat zij alles hadden uitgelegd hebben wij de makelaar van het huis gebeld. Gelukkig gingen zij akkoord met een week uitstel en zou alles toch nog goed komen. Het bedrijf die de taxatie had gedaan was erg druk en moesten dus een inhaalslag gaan doen in het weekend. 

Maandag kreeg ik het verlossende mailtje binnen dat het taxatierapport gemaakt en opgestuurd is. Nu is het afwachten tot wij iets gaan horen. Ja of Nee? Natuurlijk gaan wij er gewoon vanuit dat het een Ja word maar je weet het maar nooit en dat maakt het zenuwslopend. Wij hopen en gaan er ook wel een beetje vanuit dat we deze week het beslissende antwoord gaan horen maar we tellen de uren af tot het moment. 

Daarna snel de notaris bellen en een afspraak maken om te tekenen voor ons huis en de sleutels in ontvangst nemen. Deze weken totdat we eindelijk de sleutels gaan krijgen zijn best slopend omdat er zoveel geregeld moet worden en je elke dag inspanning zit of het wel door gaat. Een huis kopen is dus echt niet zo gedaan en wij zijn daarom ook heel blij als alles achter de rug is.

Wachten .. Wachten .. Wachten ..

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.