zaterdag 13 december 2014

Personal Life - Hypotheek is rond!Yeah onze hypotheek is eindelijk rond na heel veel gedoe. Alle documenten waren verzameld en gingen naar de geldverstrekker maar dezelfde dag kreeg we een afwijzing op een document van de bank. Wij moesten er voor zorgen dat het rood staan van de rekening af gehaald werd en daar kregen wij een bewijs brief van voor de geldverstrekker. Helaas was de Rabobank een zinnetje vergeten erop te zetten dat het afgemeld was bij het BKR. Nu hoor ik je denken is dat alles? Ja één stom zinnetje kan alles gelijk op zijn kop zetten. Mijn vriend heeft het snel geregeld en weer doorgestuurd naar de hypotheker. 

Op dat moment was dus eindelijk alles wel goed aangeleverd en kon het wachten beginnen tot het definitieve telefoontje dat de hypotheek rond was. Het weekend ging erover heen en maandagmiddag hadden wij nog niks gehoord dus besloot ik te mailen. Na een paar uur had ik daar nog geen reactie op gekregen dus besloot ik te bellen naar de hypotheker. Onze contactpersoon was nog in gesprek dus zij zou mij later terug bellen. Jammer genoeg ontving ik toen rond 17:00 een mail dat we opnieuw voor de tweede keer een paar dagen uitstel moesten vragen omdat zij ging contact heb kunnen leggen met de geldverstrekker. Op dat moment was ik woest want zou dit nou ervoor zorgen dat alles niet door zou gaan?

Snel contact opgezocht met de makelaar want de dag erna zouden onze ontbindende voorwaarden ten einde zijn en zat je overal aan vast. Dinsdag hoorde ik van beide partijen helemaal niks dus ik was één en al stress en vond het echt niet meer leuk hoe het allemaal ging. Gelukkig kwam woensdagochtend het verlossende telefoontje met goed nieuws: De hypotheek is rond! Ik was super blij en belde gelijk Jasper op om het goede nieuws te vertellen. Hij nam nog even contact op met de hypotheker om een afspraak te maken voor een gesprek en daarna begon het allemaal.

Mail naar mail ontving ik van verschillende partijen. De makelaar met de datum voor de sleuteloverdracht, de notaris met diverse documenten en een rekening en een aanbieding voor een woonverzekering. Het was nu echt definitief wij zijn huiseigenaar. Dinsdag 16 december om 9:15 gaan wij eerst nog even de laatste inspectie in het huis doen daarna om 10:00 tekenen bij de notaris en de sleutels in ontvangst nemen. 

Het gaat dus nu allemaal echt gebeuren. Klussen, spullen kopen en daarna genieten met zijn tweetjes.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.