zondag 28 december 2014

Recept - Kaaskroketjes


Kaaskroketjes heb ik in mijn tijd op de Hotelschool regelmatig gemaakt voor de klanten. Ik vond laatst het recept ergens tussen mijn boeken en aangezien de klanten het graag eten wie weet jullie ook. Kaaskroketjes zijn ook prima als hapje voor verjaardagen of een gezellige borrel.

Ingrediënten:

- 400 ml groentebouillon
- 100 ml witte wijn
- 1 bosje peterselie
- 250 gram Emmentalerkaas
- 500 gram paneermeel
- 500 gram bloem
- 125 gram boter
- 2 sjalotjes
- 4 eiwitten
- frituurolie
- zout
- peper


Bereidingswijze:

1. Snijd de kaas in blokjes, snipper de sjalotten en hak de peterselie.
2. Smelt de boter en fruit de sjalotten aan.
3. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem langzaam gaar worden.
4. Blus af met witte wijn en schenk de groentebouillon erbij.
5. Blijf roeren tot er een gladde dik gebonden ragout ontstaat. 
6. Laat vervolgens de ragout 12 minuten zachtjes koken en roer de kaas en peterselie erdoor heen.
7. Schenk de ragout uit op een koude bakplaat zodat de ragout goed kunt afkoelen.
8. Laat de ragout vervolgens 2,5 uur opstijven in de koelkast.
9. Vorm na 2,5 uur van de ragout met bebloemde handen kleine kroketjes.

Vervolgens gaan we om de ragout een paneerlaagje doen.

1. Klop de eiwitten los in een schaal
2. Doe een beetje bloem en paneermeel in twee aparte schalen.
3. Haal de kroketjes eerst door de bloem, eiwit en daarna het paneermeel.
4. Verhit olie tot 180 graden en bak de kaaskroketjes goudbruin.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.