dinsdag 23 december 2014

Tips voor een kerstbrunch!


De feestdagen staan alweer bijna voor de deur en dat betekend gezelligheid met familie/vrienden en heel veel lekkere dingen eten. Tegenwoordig is het niet alleen een kerstdiner maar ook een kerstontbijt of kerstbrunch horen er bij. Toch wil je tijdens de kerst uitpakken met je brunch maar wat moeten we dan op tafel hebben?

Tip 1 - Zoet:

Bij een brunch horen zoete hapjes dus zet een lekkere taart op tafel of een tulband. Deze kun je natuurlijk zelf maken maar wil je het makkelijk houden koop er dan één in de supermarkt of bij de bakker. Verder kun je koffie- of chocoladebroodjes op tafel zetten maar ook scones.

Muffins en pannenkoeken zijn ook heerlijk tijdens een kerstbrunch. Doe eens blauwe bessen door de muffins of maak ze nog feestelijker met granaatappels of cranberry's. Mijn weightwatcher coach maakte laatst ook nog eens weightwatchers verantwoorde brownies en leuke hapjes met druiven, aardbei en banaan.


Tip 2 - Hartig:

Mijn moeder maakt al jaren gevulde eieren waar vooral mijn vriend heel gek op is en zeker past bij een kerstbrunch als een hartig hapje. Verder kun je mini saucijzenbroodjes of kipbroodjes maken. Warme broodjes mogen ook zeker niet ontbreken met lekkere kaasjes, carpaccio, zalm of paté. Een visschotel van de visboer doet het ook altijd goed.

Wil je helemaal uitpakken maak dan een quiche met gehakt of houdt hem vegetarisch met veel groenten. 

Tip 3 - Aankleding:

Maak je tafel zo feestelijk mogelijk net of je hem dekt voor het kerstdiner. De brunch mag je zeker niet onderschatten dus mooie kerst servetten en een glitter/kerst tafelkleed horen erbij. Een paar kaarsjes en een leuk kerststukje maakt je tafel compleet. Zet voor de gasten een glaasje bubbels op tafel of maak zelf een frisse frambozen-aardbei smoothie. 

Het hoeft niet over de top maar maak het vooral gezellig!


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.