donderdag 29 januari 2015

4 tips voor makkelijke ontbijtjes


De dag beginnen met een ontbijtje is de belangrijkste start voor een nieuwe dag. Zelf heb ik er soms nogal moeite mee want het ene moment krijg ik mijn brood weg maar soms ook niet. Dit moet toch makkelijker kunnen en het antwoord daarop is: Ja! Je kunt namelijk tegenwoordig zoveel kanten op om een snel en makkelijk ontbijt op tafel te zetten en vandaag deel ik 5 ontbijtjes met jullie.

1. Banaan-ei pannenkoekje

Dit ontbijtje kost je misschien een paar minuten maar dan heb je ook wel wat. Banaan-ei pannenkoekjes zijn namelijk gezond, lekker en vullen goed jouw buik in de vroege ochtend. Welke ingrediënten heb je nodig? 1 banaan en 1 ei. Je prakt de banaan tot een glad mengsel, roer het ei erdoor heen en klaar is je pannenkoekenbeslag. Een beetje boter in de pan en dan kun je de pannenkoekjes gaan bakken.

2. Kwark met fruit

Je hebt tegenwoordig zoveel soorten kwark dat er vast wel één tussen zit die jij lekker vind. Een flinke bak kwark met fruit (vers of uit blik) zorgt er voor dat je er de ochtend goed tegen kunt. Voeg eventueel ook nog wat andere ingrediënten toe die jij lekker vind.

3. Appel in de oven

Dit is wel een ontbijtje die je van te voren of als je wat meer tijd hebt klaar moet maken. Schil twee appels en snijdt ze in stukken. Doe ze in een ovenschaaltje samen met wat kaneel erover heen en laat het een paar minuten in de oven staan tot de appel zacht word. Je ruikt vanzelf door de appeltaart geur wanneer je appel klaar is en eet hem dan zo of doe hem door een schaaltje Griekse yoghurt. 

4. Smoothies

Ik heb een hele tijd heerlijk genoten elke ochtend van een smoothie en ik verbaasde me erover hoe snel je dat gemaakt hebt. Kies voor een fruitsmoothie, groente-fruitshake of yoghurt-fruit shake. In een paar minuten tijd heb jij een smoothie op tafel staan die je vitamientjes geeft en goed vult. 

Crackers, eieren of havermout zijn natuurlijk ook goede ontbijtjes die snel en makkelijk zijn maar de bovenstaande vier zijn mijn favoriet. Heb jij nog tips voor een makkelijk ontbijtje laat het dan vooral weten in de comments.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.