zaterdag 10 januari 2015

Mosterd speciaalzaak Maille geopend in New York


Het beroemde Franse mosterdmerk Maille opende een aantal weken geleden zijn eerste Amerikaanse speciaalzaak in New York. In de speciaalzaak van Maille zijn meer dan 20 verschillende soorten mosterd te koop. 

- Mosterd met cacao en framboos
- Mosterd met witte wijn, hazelnoot en zwarte cantharel champignons 
- Mosterd met witte wijn, gedroogde pruimen en brandy
- Mosterd met dille en limoen

Dit is een kleine greep van de diverse smaken die zij verkopen. Geen gewone simpele mosterd zoals wij hem kennen in de supermarkten maar ieder met zijn eigen smaakbelevenis. In de speciaalzaak van New York is er ook een mosterd sommelier aanwezig die jou alles kunt vertellen over de mosterd die bij welk gerecht het beste past. Ben je geen mosterd liefhebber dan is volgens sommelier Pierette Huttner de basilicum-mosterd of Parmezaan-mosterd de beste keuze om kennis te maken. Geen glas wijn waar we van nippen maar een lepeltje mosterd om van te genieten.. Nadat je jouw mosterd smaak gevonden hebt kun je de mosterd in de welbekende glazen potjes laten vullen van de tap of een mooi keramisch potje.


Maille is al gevestigd op meerdere plekken zoals Londen, Parijs en niet te vergeten Dijon in de Bourgogne. In elke winkel is het thema van het mosterdmerk goed terug te vinden. Helaas vind je hier alleen nog geen mosterd sommelier. 

Mosterd alleen de pure smaak maak je mij echt niet blij mee maar een honing-mosterd dressing daarin tegen wel weer. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe een aantal smaken zullen zijn zoals de basilicum-mosterd, witte wijn-rode peper- knoflook mosterd en blauwe kaas-mosterd. Helaas ligt één van de speciaalzaken niet even om de hoek maar als ik ooit die kant op ga wil ik zeker even naar binnen stappen. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.