zaterdag 10 januari 2015

Personal Life - Huis is bijna klaar door super papa


Het is alweer een aantal weken geleden dat wij onze sleutels ontvingen van het huis en wat is er in de tussen tijd veel gebeurd. Er komt namelijk heel veel bij kijken want het is niet even een laminaat kopen en wat blikken verf maar ook een hoop kleine prulletjes. Ook moet je absoluut niet teveel nadenken over de grote bedragen die je uitgeeft want dat weet je als je moet klussen in je huis. 

Het thema van ons huis heb ik al een geruime tijd in mijn hoofd want dat is landelijk maar de kleuren voor de wanden was toch nog best lastig. Uiteindelijk zijn we voor de kleur grijs en zand gegaan en de kozijnen in een mooie lichte lichtgrijze kleur. Toen kwam de opgave om een laminaat uit te gaan zoeken en ik verwachte dat dit nog een pittige klus zou gaan worden maar alles behalve. In een mum van tijd waren we eruit en besloten we dat later in de week te gaan kopen. 


De dag dat wij langs de Hornbach gingen om het laminaat te halen kwamen we met twee karren vol de winkel uit. Gipsplaten, houten balken, ondervloer, plinten en natuurlijk het laminaat belandde op beide karren om daarna afgerekend te worden bij de kassa. Het viel mij nog allemaal mee want we waren €150,- minder kwijt dan onze begroting. 

Nu hadden we het grootste deel binnen dus was het tijd om aan de slag te gaan. Op eerste kerstdag samen met mijn ouders en Jasper gingen we hard aan de slag en voordat we het wisten was onze slaapkamer klaar. Natuurlijk waren er ook af en toe bloed, zweet en tranen momenten maar dat hoord erbij. Ook kwam de vriend van mijn zus ons nog een hele dag helpen met schilderen en omdat hij bijna 2 meter is gaat het schilderen hem heel gemakkelijk af dus dat ging lekker snel. De dagen vorderde en mijn vader ging maar door en door. Elke dag zie je het weer veranderen en mooier worden en ik ben zo blij dat mijn vader zoveel werk voor ons doet en ons huis zo mooi maakt.Met de keuken hadden we nog wel even een miscommunicatie maar die word aankomende maandag eindelijk geleverd en ik ben zo benieuwd hoe hij eruit ziet. Mijn zus, haar vriend en mijn neef zijn dan ook aanwezig dus dan gaan we maar alvast het één en ander in elkaar zetten. Ook zijn er inmiddels al flink wat meubels aangeschaft zoals een dressoir, lampen, salontafel en eetkamerstoelen. 

Aankomend weekend gaan mijn vader en neef beginnen met het leggen van het laminaat op de bovenverdieping en dan langzamerhand naar de benedenverdieping. Het is nu best raar dat ik over een paar weken samen met Jasper in ons huisje ga wonen en echt uit huis ben. Ik zal de eerste weken zeker nog moeten gaan wennen want dan word niet alles meer achter mijn reet opgeruimd en moet ik het toch echt zelf gaan doen maar nu kan ik nog lekker even van het thuis zijn genieten. Paps gaat vandaag de laatste kozijn in de woonkamer schilderen en dat is het alleen nog maar laminaat leggen. Mijn gekke vader neemt gewoon even een middagje vrij van zijn werk om aan de slag te gaan echt een super papa! 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.