maandag 26 januari 2015

Personal life - Verhuisd!


De eerste nacht zit er inmiddels op in ons huisje en wat heb ik heerlijk geslapen tussen de verhuisdozen. Ja, het huis is nog zeker niet hoe wij het uiteindelijk hebben willen maar daar gaan we dagelijks hard aan werken. Deze week ben ik namelijk een aantal dagen vrij dus tijd genoeg om het huis in orde te maken.

Zondag 25 januari, ik was alweer om 6:30 wakker en misschien vandaag wel mede omdat wij vandaag gingen verhuizen. Om 07:30 had ik het toch echt wel gehad met slapen want ons bed was ook al uit elkaar gehaald waardoor we alleen op ons matras sliepen. Eenmaal beneden was het toch een gek idee dat dit de laatste ochtend was in het huis van mijn ouders. Rond 9:00 belden mijn neef en Pieter aan en toen was het tijd om mijn spullen in de vrachtwagen te laden. Voor je het weet was het huis van mijn ouders leeg en zaten mijn spullen in de wagen op naar Wormerveer.

Samen met mams ging ik even langs de Albert Heijn om broodjes te halen voor iedereen die mee hielp en mams had al een flinke pan tomatensoep gemaakt. Eenmaal in Wormerveer was ik helemaal vergeten dat ik géén sleutel had maar gelukkig was Pieter in het huis om ons op te vangen. Als een wiedeweer ben ik samen met mams de dozen voor de keuken uit gaan pakken en mijn zus ging aan de slag in de woonkamer. Wij waren net klaar met de keuken toen we de vrachtwagen voor zagen staan met de spullen die in Hoorn stonden waaronder al mijn meubels. De salontafel ging met gemak naar binnen net als de eettafel maar de bank en het dressoir zouden nog wel eens kritiek kunnen worden. Na heel veel passen en meten zagen we het allemaal een beetje somber in dat de bank er niet in kon. Gelukkig kwam iemand op het goede idee om de wc pot eraf te halen en dat laatste stukje was net wat zij nodig hadden. Ons dressoir viel ook een stuk groter uit dan ik voor ogen had maar gelukkig paste hij er ook goed in. 

Inmiddels stonden de wasmachine en koelkast ook op zijn plek en langzamerhand werd het steeds meer ons huis. Natuurlijk stonden er nog een hoop verhuisdozen maar daar tussen hebben we een lekkere bak soep gegeten met een broodje. De rest van de middag heeft me vader nog een hoop dingen in elkaar gezet en op gehangen samen met Pieter en Patrick. Ook mijn moeder en zus heb heel veel geholpen en uiteindelijk stond alles op zijn plek. Een groot deel van de verhuisdozen waren uitgepakt maar nog lang niet alles. Ik had al verwacht dat het een latertje zou worden dus iedereen bleef hier gezellig eten en daarna vertrokken ze naar huis.

Toen was het definitief dat Jasper en ik samenwonen. Jasper ging nog even door in zijn game kamer en ik in onze slaapkamer maar op een gegeven moment was ik er ook wel klaar mee morgen weer een dag. Ik ben op de bank neer geploft en ben tv gaan kijken. Een uurtje later kwam Jasper ook en rond half 11 zijn we lekker in bed gedoken.

Inmiddels zijn we nu alweer een halve dag verder en ik heb de woonkamer, keuken en grotendeels de slaapkamer helemaal opgeruimd. Gelukkig ben ik deze week nog wel een aantal dagen vrij dus eind van de week zal alles wel klaar zijn. Het is toch wel heel gek dat ik nu op mijn laptop zit op mijn eigen bank en in ons huis maar dat went vanzelf wel. Binnenkort als alles af zal ik wel een home tour doen. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.