zaterdag 17 januari 2015

Recept - Homemade hummus


Hummus zie je steeds vaker terug komen tijdens de lunch of bij het avondeten. Waarom ook niet want hummus is geschikt voor een lekkere dip, smeersel voor op brood en is nog ook eens gezond. Ik kwam nog een lekker en makkelijk recept tegen voor een snelle hummus en deel deze graag vandaag met jullie.

Ingrediënten:

- 200 gram kikkererwten uit blik
- 1 mespunt suiker
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 2 eetlepels peterselie
- 5 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 3 tenen knoflook

Bereidingswijze:

1. Rooster de sesamzaad licht in een droge koekenpan ca. 3 minuten op een middelhoog vuur.
2. Pureer in een keukenmachine de kikkererwten met 3 eetlepels vocht uit het blikje.
3. Voeg vervolgens de geroosterde sesamzaadjes, knoflook, Griekse yoghurt en de helft van de olie toe tot een gladde crème. 
4. Daarna voeg je de citroensap toe en laat je de keukenmachine nog even 1 minuut draaien.
5. Breng de hummus beetje bij beetje op smaak met suiker, cayennepeper, peper en zout.
6. Doe de hummus in een kom en besprenkel de rest van de olie hierover heen. 
7. Maak het vervolgens af door de peterselie fijn te snijden en over de hummus te strooien.

* Bestrooi eventueel later nog een mespunt paprikapoeder over de hummus voor een extra lekkere smaak.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.