donderdag 29 januari 2015

Suikervervangers gezonder en lekker


Aangezien ik alweer een aantal weken Weightwatchers volg ben ik steeds meer aan het kijken voor gezondere alternatieven. Suiker is daar één van want je verbaasd je hoe vaak je het gebruikt en geef toe het kan een recept veel lekkerder maken. Houdt je van een bakje koffie of thee met suiker dan is een alternatief ook wel handig en vandaag heb ik 4 suikervervangers die beter zijn.

1. Stevia

Steeds vaker zie je stevia voorbij komen in de supermarkten als beter alternatief voor suiker. Voor wie stevia nog niet kent dit is een klein plantje. De zoetstof van stevia is bijna vier keer zo zoet als normale suiker, hierdoor heb je veel minder nodig. Een aandachtspuntje is wel dat je een product met 100% stevia moet kopen of gemengd. Heel veel merken zetten tegenwoordig met grote letters het woord stevia erop maar 9 van de 10 keer zit hier bijna geen echte stevia in. 

Waar te koop: Bijna overal waar levensmiddelen verkocht worden.2. Ahorn siroop

Ahorn siroop heeft de smaak van karamel en bevat veel mineralen. Ook hierbij moet je goed opletten of je te maken hebt met 100% siroop en niet het aangelegde product. Ahorn siroop ontstaat na het inkoken van het sap dat wordt getapt ui de esdoorn boom in Canada. 

Waar te koop: De tuinen en via internet te bestellen.3. Palmsuiker

Ben je een liefhebber van kristalsuiker dan is palmsuiker zeker iets voor jou want deze is even zoet. De smaak komt het dichtstbij lichte basterdsuiker of rietsuiker. 

Waar te koop: De tuinen, biologische winkels en via internet te bestellen.4. Kokosbloesemsuiker

De kokosbloesemsuiker is heel goed te gebruiken door een dressing doordat hij een nootachtig karamelsmaak heeft. Deze suiker is iets minder zoet.

Waar te koop: De tuinen, biologische winkels en via internet te bestellen.Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.