vrijdag 30 januari 2015

Valentijnsrecept - Aardbeiensoep


Een aardbeiensoep als dessert is een heerlijk gerecht als je een keer wat anders wil dan normaal. Moeilijk is het zeker niet maar voor de garnering moet je even de tijd nemen. In nog geen 20 minuten staat er een heerlijk dessert op tafel waar je jouw gasten mee verrast. 

Ingrediënten:

- 300 gram aardbeien
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels poedersuiker
- 200 gram amandelschaafsel
- vanille ijs

Bereidingswijze:

1. Haal uit de aardbeien de groene kroontjes en pureer 2/3 van de aardbeien.
2. Voeg één eetlepel suiker toe aan de gepureerde aardbeien en roer het goed door
3. Verwarm de amandelen met de poedersuiker in een droge pan en blijf er goed bij tot alle suiker is opgelost.
4. Klop de slagroom op en doe dit in spuitzak of gebruik voor de makkelijkheid een spuitbus.
5. Leg een bolletje vanille ijs in het midden van een diep bord en verdeel hierover de gepureerde aardbeien.
6. Spuit de slagroom op het bolletje vanille ijs en garneer daarop de over gebleven aardbeien en amandelschaafsel

Eet smakelijk!

Bron: www.leukerecepten.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.