zondag 25 januari 2015

Valentijnsrecept - Cheesecake in een glas met frambozen


Over drie weken is het alweer Valentijnsdag en zelf doe ik eigenlijk weinig hieraan maar steeds meer word er toch wel aandacht aan besteed. Valentijnsdag is namelijk een dag waar heel veel mensen hun liefde bewijzen aan iemand wat ze op andere dagen niet zouden doen. Wil je toch iets kleins doen voor je geliefde maar met cadeaus vind je het te overdreven maak dan dit kleine en lekkere recept.

Ingrediënten:

- 300 gram monchou
- 100 gram Griekse yoghurt
- 35 gram gesmolten boter
- 50 gram kristal suiker
- 10 mariakoekjes of theebescuits
- 1 eetlepel citroensap
- 1 1/2 zakje vanillesuiker

- 125 gram frambozen
- 1 eetlepel suiker
- 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

1. Verkruimel de koekjes fijn en meng dit samen met de gesmolten boter waardoor het één massa word.
2. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van vier kleine glaasjes of twee grote glazen en druk dit zachtjes aan met een de bolle kant van de lepel.
3. Mix de monchou, 1 1/2 zakje vanillesuiker, Griekse yoghurt, citroensap en suiker door elkaar. 
4. Met een kleine lepel schep je het mengsel in de glaasjes totdat het glas voor 2/3 vol is.
5. Doe 2/3 van de frambozen in een pannetje met 1 zakje vanille suiker en een eetlepel water en laat dit zachtjes koken.
6. Week ondertussen de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water zodat de gelatine zacht word.
7. Na 3 minuten zijn de frambozen zacht geworden en voeg je de uitgeknepen gelatine toe.
8. Roer alles vervolgens goed door en schenk dit bovenop het monchou mengsel.
9. Laat de cheesecake 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.
10. Verdeel vervolgens nog eventueel wat kruimels of pistache noten bovenop de cheesecake en de overgebleven frambozen.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.