zondag 11 januari 2015

Vijf culinaire trends van 2015!


Mijn culinaire voornemen van 2015 word dat ik meer ga letten op mijn voeding en veel bewuster ga worden. Zou dit dan gelijk betekenen dat ik aan de superfoods ga omdat dit zo de culinaire trend was van 2014? Nou néé maar wat zijn de trens van dit jaar eigenlijk? Ik vond een aantal en zet ze voor jou op een rij.

1. Geen superfoods

Toen ik deze zag staan was mijn eerste gelijk hoe dan? Vorig jaar was dit nog helemaal hot en nu niet meer. Gojibessen, hennepzaad en quinoa zijn zo 2014. In 2015 gaan we namelijk voor de superfoods die in elke supermarkt te verkrijgen zijn zoals blauwe bessen, avocado en broccoli. 

2. Puur eten

Bewerkt eten uit een pakje is makkelijk maar we gaan gewoon voor een authentieke maaltijd. Maak zelf je pastasaus, hamburgers of aardappelpuree. Het kost misschien een paar minuten meer maar de smaak daarin tegen is ook een stuk lekkerder. Ook word de nadruk dit jaar meer gelegd op het koken met tofu.

3. Klein maar fijn

Pure en kleine lekkernijtjes worden dit jaar populair. Dit betekend dat we lekkere bonbons en macarons zo nu en dan zeker op tafel zullen zien verschijnen. Geen grote taarten maar een bescheiden koekje. 

4. Kokosnoot als zoetmaker

Suiker daar doen we in 2015 een stuk minder aan want we kiezen voor de kokosnoot. Een kokosnoot is een stuk gezonder, bevat veel meer voedingsstoffen en past perfect bij gerechten uit de Aziatische keuken. Maar gebruik een kokosnoot ook zeker in je smoothie of andere gezonde ontbijtjes. 

5. Duurzaam

Hoe vaak gebeurd het niet dat je een maaltijd bereid en dan veel te veel klaarmaakt. Hierdoor beland uiteindelijk de helft in de prullenbak maar waarom? Maak kleinere porties of bewaar een gerecht nog even een aantal dagen in de vriezer voor een ander moment.

Herken je één van de vijf punten die jij zelf ook wilt doorzetten dit jaar of juist niet? Ik wil zelf wel heel erg gaan voor het puur eten om meer gerechten zelf te maken en geen kant-en-klaar zakjes of pakjes. 

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.