zaterdag 21 februari 2015

Als ik eten invries hoelang blijft dit goed?


Weggooien van eten is heel zonde en natuurlijk ontkom je er soms niet aan maar als je het kunt invriezen waarom dan niet? Misschien herkenbaar als je na twee maanden je vriezer opent en je dat bakje toch niet zien en je af vraagt of het nog goed is. Vaak beland het dan jammer genoeg bij mij dan weer in de biobak en is het invriezen eigenlijk voor niets geweest. Ik ben daarom even op internet gaan rond snuffelen en kwam een leuk lijstje tegen met de houdbaarheid van ingevroren spullen.

Houdbaar tot 3 maanden

- Gebak met slagroom (1 maand)
- Gehakt (2-3 maanden)
- Gebak zonder slagroom (3 maanden)
- Gesneden groenten (3 maanden)
- Vers fruit (3-6 maanden)

Houdbaar tot 6 maanden

- Vers fruit (3-6 maanden)
- Stoofpotje (6 maanden)
- Rauwe vis (6 maanden)
- Verse kruiden (6 maanden)

Houdbaar tot 12 maanden

- Rauwe kip (9 maanden)
- Fruit in siroop (8-12 maanden)
- Boter en margarine (12 maanden)
- Biefstuk (12 maanden)
- Lamsvlees (12 maanden)
- Gebakken/Gekookte kip (12 maanden)
- Aubergine (12 maanden)
- Courgette (12 maanden)
- Paprika (12 maanden)

Natuurlijk adviseer ik wel om altijd van te voren nadat het uit de diepvries komt even te ruiken of het goed is. Het kan altijd gebeuren dat een product toch de houdbaarheid niet haalt maar dat is een risico. Probeer gewoon je restjes zo snel mogelijk op te maken want wees eerlijk dat stukje biefstuk van een jaar geleden gaan jij en ik niet meer op eten.

Bron: www.libelle.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.