vrijdag 20 februari 2015

Een kijkje bij mijn Ikea keuken


Een nieuw huis betekende dus ook een nieuwe keuken! Zoals jullie misschien wel gelezen hebben ben ik daarom samen met mijn vriend onze droomkeuken gaan uitkiezen bij de Ikea. Oké misschien is het wel stiekem alleen mijn droomkeuken want mijn vriend maakt het niets uit. Ik hou van de landelijke stijl en daar is onze keuken ook opgericht maar nu hij alweer een maand in gebruik is wat vind ik ervan?


De apparatuur

Het belangrijkste misschien wel de apparatuur want die moet toch goed zijn werk doen. Wij hebben een 4 pits fornuis met wokbrander en een inbouw vaatwasser en oven. Het fornuis gaat aan door middel van een elektrische ontsteking en dat vind ik ideaal. Geen geklungel met aanstekers of lucifers maar in één klik staat één van de pitten aan. De wokbrander is een extraatje maar aangezien ik vaak de wok gebruik zeker niet te missen in mijn keuken. De vaatwasser ja daar hoef ik niet veel over te zeggen die doet gewoon wat hij moet doen en dat is de afwas schoon krijgen. Wij hebben geen uitgebreide oven maar ik ben er wel heel trots op want hij past perfect in de keuken. Hij is simpel te bedienen en doet precies zijn werk wat hij hoort te doen. Ik ben dus erg tevreden over de apparatuur van Ikea!




De keukenkastjes

Wij hebben geen grote keuken (helaas) dus moesten praktisch omgaan met de ruimte en daarom hebben wij twee grote kasten van 60x100. Hoge kasten ik weet het maar daar hebben we een klein opstapje voor en dat is prima te doen. In één van de beneden kastjes zitten vier lades van klein - middel - groter tot groot handig voor bestek en pannen. Onder de gootsteen hebben wij ook twee lades want dat kan tegenwoordig en vind ik super handig zodat je nog meer ruimte hebt. Tenslotte zit er nog een kleine la onder de oven voor wat kleine bakspulletjes.



De gootsteen + kraan

De diepe en witte gootsteen wil ik al jaren hebben en nu ik hem heb ben ik er zo blij mee. In het begin was ik onwijs bang dat bestek of pannen de gootsteen snel zouden beschadigen maar alles behalve. Ik ga er dus vanuit dat er een sterke beschermlaag overheen zit en natuurlijk met de tijd zal er heus een krasje in komen maar nu nog niet. De kraan is nostalgisch en daar moet je van houden hij is heel fout maar dat past wel weer heel goed in de keuken.



Het werkblad

Voordat je hem kon gebruiken moest hij eerst 3 keer gelakt worden ter bescherming maar dan heb je er ook heel erg veel plezier van. Er is inmiddels al een kop koffie overheen gevallen en waterdruppels ga je ook niet tegen en hij blijft mooi. Ik was toch bang met een houten werkblad dat je er snel viezigheid op zou zien en er in zou trekken maar alles behalve! Top werkblad dus.



Ja je kunt wel zeggen dat ik heel erg blij ben met mijn keuken want dit is echt wat ik hebben wou. Dagelijks kook en bak ik er ook met heel veel plezier en hem netjes houden heb ik weinig moeite mee. De keuken is gewoon mijn plekje! 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.