woensdag 4 februari 2015

Hoe kom je snel van de gourmet lucht af?

Afgelopen zondagavond hebben wij nog heerlijk gegourmet met de familie en wij houden ervan. Wij doen zulke avondjes niet één of twee keer per jaar maar zeker één keer per maand. Natuurlijk zijn er mensen die niet vaak gourmetten vanwege de vettigheid maar ook vanwege de lucht. Zelf ben ik makkelijk met de lucht na het gourmetten maar voor de lezers die er toch snel van af willen heb ik een paar tips op een rijtje gezet.


1. VentilerenEen belangrijk voorzorgmaatregel is dat je alvast kunt beginnen met het open zetten van de ramen of een afzuigkap aanzetten. Hierdoor verdwijnt de gourmet lucht naar buiten of in je afzuigkap. Houd er wel rekening mee dat je niet de gehele gourmet lucht hiermee weg krijgt. 


2. Azijn


Azijn werkt neutraliserend en dus een perfect middel na het gourmetten. Zet één of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer en binnen een paar uurtjes ben je van de lucht af.


3. Koffiebonen


Ben je in een parfumerie wel eens koffiebonen tegen gekomen en vroeg je je af waarom staan er koffiebonen? Koffiebonen neutraliseren geuren en is daarom ook perfect tijdens het gourmetten. Zet een flinke bak koffie of laat koffie op een laag pitje langzaam verdampen. De koffiegeur ruik je in een mum van tijd door je hele huis. Géén koffie liefhebber dan zou ik deze tip overslaan.


4. Kruiden


Als je zelf een kruidenmengsel maakt van de schillen van citrusvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje en dit in een laagje water op het vuur zet ben je in no time de gourmet lucht kwijt. Nadat het kruidenmengsel zijn werk heeft gedaan ruikt je huis heerlijk kruidig.


Bron: www.libelle.nl 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.