woensdag 18 februari 2015

Leuke weetjes over aardappelsap


Had je wel eens gehoord van aardappelsap? Zelf weet ik ook pas sinds twee jaar dat het bestaat en drinkbaar is. Ik moet er alleen niet echt aan denken om het zo puur op te drinken maar wie weet in combinatie met honing dat de smaak wel mee valt. Toch blijkt dat aardappelsap best gezond voor je is en daarom voor de lezers met wat lef probeer het eens.

1. Bevordert aardappelsap de bloedsomloop?

Ja zeker en als je last hebt van gewrichtspijn, artritis of rugpijn kan een glaasje aardappelsap wonderen doen. Oké het is misschien geen super wondermiddel maar het kan wel helpen. 

2. Wat zit er allemaal in aardappelsap?

Fosfor, calcium, ijzer, vezels, kalium, eiwitten, proteinen en vol vitaminen. Ja in één glas simpele aardappelsap!

3. Klopt het dat aardappelsap helpt bij eczeem of acne?

Ja, door aardappelsap te drinken komt jouw huid tot rust waardoor je minder last zult hebben van jeuk of een overgevoelige huid. 


4, Afvallen met aardappelsap?

Oké het is niet een aardappelsap dieet die je moet gaan volgen maar als je een glas aardappelsap voor het ontbijt en na het eten in neemt helpt dat zeker voor het afvallen. Zoiezo zitten er weinig calorieën in een glas aardappelsap dus daar hoef je niet bang voor te zijn. 

5. Ook verlaagt aardappelsap je cholesterol 

Dat klopt als een bus! 

6. Hoe maken we aardappelsap?

Helaas is het niet te koop in de supermarkt maar als je een beetje op internet snuffelt verkopen sommige online drogisterijen het wel. Wil je het zelf maken dan kan dat ook gemakkelijk. Gebruik een blender of een pers om uit de rauwe aardappels de sap te persen. Tada! daar is je aardappelsap makkelijker kan toch niet!

Pas wel op! Aardappelsap kan namelijk giftige solanine bevatten, wat langdurig gebruik ( langer dan 6 weken ) onwenselijk maakt. Maximaal 2 glazen per dag is meer dan genoeg. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.