maandag 9 februari 2015

Leuke weetjes over zoete aardappelen


Zoete aardappelen gebruik ik eigenlijk veel te weinig in de keuken en waarom eigenlijk? Ik kan zo 1,2,3 niet een goede reden bedenken want het is een fantastisch product. Denk aan een gevulde zoete aardappel of lekkere zoete aardappelfrietjes. Misschien word het tijd dat de zoete aardappel wat vaker in mijn keuken bereid moet worden. 

Is een zoete aardappel wel gezond?

De zoete aardappel zit boordevol gezonde vezels en vitamines maar is ook rijk aan zetmeel en gezonde suikers. Een zoete aardappel bevat veel vitamine A waardoor je huid fris en zuiver blijft. Je kunt dus wel zeggen dat een zoete aardappel best gezond is en een goede vervanging voor de gewone aardappel. 

Hoelang kun je een zoete aardappel bewaren en waar te koop?

Zoete aardappelen kun je ongeveer een week op een koele, donkere plek bewaren. Bewaar de zoete aardappel absoluut niet in de koelkast want dit doet de aardappel niet goed. Gelukkig vind je de zoete aardappel steeds vaker in de supermarkten liggen en je herkend hem aan zijn langwerpige of ronde vorm. Verkoopt jouw supermarkt hem toch niet ga dan even langs de toko of op de markt. 


Manieren om een zoete aardappel te bereiden?

- Zoete aardappel poffen in de oven
- Zoete aardappelfrietjes maken
- Zoete aardappelstampotje
- Zoete aardappeltaart
- Zoete aardappelsoep

Genoeg kanten kun je op met dit heerlijke product.

Klopt het dat zoete aardappel goed is voor diabetici?

Ja, er zit namelijk een stofje in de zoete aardappel die de bloedsuikerspiegel reguleert en het zorgt ervoor dat er geen piek in de insuline komt. Diabetici met type 2 kunnen hier vooral baat bij hebben.

Kan de zoete aardappel gegeten worden tijdens het afvallen?

Ja, misschien raak je een beetje in de war door "zoete" maar schrik daar niet van. In de zoete aardappel zit veel gezonde vezels die snel zorgen voor een vol gevoel. Doordat de zoete aardappel complexe koolhydraten bevat heeft jouw lichaam voor langere tijd geen honger gevoel. 

Weet jij nog een lekker recept met zoete aardappel? Laat het vooral weten in de comments.

Bron foto: jouwfabriek.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.