zondag 1 februari 2015

Mijn vijf onmisbare keuken accessoires

Toen ik een nieuwe keuken mocht uitkiezen had mijn vriend eerlijk gezegd weinig inspraak over hoe hij er uit ging zien want ik had al een heel beeld voor me. Inmiddels staat de keuken en zelf weet ik waar alles ligt en oh wat kan ik soms kwaad worden als het ergens anders neer gelegd word. Natuurlijk zijn er altijd een paar keuken accessoires die je het meeste gebruikt en erg kan waarderen. Ik ben met heel veel blij maar vandaag zal ik mijn top 5 laten zien.

1. Knoflookpers


Sorry maar een keuken zonder een knoflookpers kan ik me niet voorstellen. Ik ben een liefhebber van knoflook en gebruik het daarom ook zeker wel een paar keer per week. Hoe verser de knoflook is hoe beter en doordat je hem perst komt er nog veel meer smaak vrij. Genoeg mensen die niet van deze heftige smaak houden maar bij ons in de familie houden we er van. Zelf heb ik de knoflookpers van Ikea want die werkt super.

2. Grillpan


Sinds vorig jaar ben ik het bezit van een grillpan in de keuken en néé ik kan niet meer zonder. Je kunt met een grillpan namelijk zoveel kanten op van het grillen van een biefstuk tot een lekkere hamburger. Een pluspunt van een grillpan is dat je in principe geen olie of vet hoeft te gebruiken en als je dat toch wel wilt hoef je maar een paar druppels erop te besprenkelen. Een aantal keer per week staat de grillpan op mijn fornuis om een lekker gerecht te maken.

3. Kruidenrekje

Een kruidenrekje was een belangrijke keuken accessoires die ik zeker in mijn nieuwe keuken wou hebben. Vorig jaar heb ik hem daarom ook gekregen van mijn schoonmoeder maar kon hem op dat moment niet direct gebruiken. Inmiddels staat hij in mijn keukenkastje en staan daar de kruiden in die ik het meest gebruik zoals peper, paprikapoeder, komijn etc. 

4. Knoflookpot


Knoflook word bij mij een aantal keer per week zeker gegeten en daarom heb ik altijd wel een klein voorraadje ingeslagen. Om dit alles goed vers te houden doe ik de knoflook in een knoflookpot. Doordat deze pot luchtgaatjes heeft word er gegarandeerd dat de knoflook voor langere tijd goed blijft. 

5. Cakeblikken en taartvormen


Bakken dat doe ik regelmatig eerst bij mijn ouders thuis maar ik ben dit ook van plan in ons eigen huisje. Natuurlijk moet je dan wel de goede materialen hebben en dus heb ik een aantal cakeblikken/taartvormen en cupcakes trayen die ik echt niet kan missen. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.