woensdag 11 februari 2015

Poging tot het maken van banaan-ei pannenkoekjes!


Wie heeft ze nog niet voorbij zien komen de gezonde banaan-ei pannenkoekjes. Heel veel YouTube filmpjes verder besloot ik dit weekend om ze ook maar eens te gaan maken. Ik houd van bananen, eieren en pannenkoeken dus dit zou een perfect gerechtje zijn voor mij. Na een aantal recepten bij elkaar te hebben gehouden hield ik het simpel.

Benodigdheden:

- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 koffielepel suiker/stevia

Bereidingswijze:

1. Prak een rijpe banaan fijn tot een zacht papje.
2. Voeg de twee eieren en suiker toe en kluts het geheel tot een beslag.
3. Doe een koffielepel olijfolie in de pan en laat het goed warm worden.
4. Zet je vuur laag en doe een beetje beslag in de pan. 
5. Laat de banaan-ei pannenkoekjes rustig garen totdat de bovenkant droog is.
6. Draai de pannenkoekjes rustig om en laat de andere kant nog 1 minuut bakken.
7. Serveer ze op een bord en eet smakelijk!

Oké, een simpel recept voor een gezond gerecht. Ik had me er zo op verheugd maar bij de eerste hap spuugde ik het ook gelijk uit. Misschien had ik teveel de smaak van pannenkoeken in mijn hoofd maar dit is niet mijn smaak. Liefhebber van een bananenprakje of bananenvla dat is dit zeker wat voor jou maar néé ik houd niet zo van vloeibare bananen. Jammer! want het leek me een super alternatief voor een ontbijtje zo nu en dan maar helaas. Toch weer op zoek naar iets anders.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.