dinsdag 24 februari 2015

Recept - Cheesecake


Eindelijk was het dan zover tijd om de keuken in te stappen voor een cheesecake. Ik had namelijk nog nooit zelf een cheesecake gemaakt en dat vond ik eigenlijk best schandalig. Natuurlijk heb ik wel eens de framboos cheescakes gemaakt van Dr. Oetker maar dat is toch anders. Houd er rekening mee van te voren dat je oven twee uur aan zal moeten staan dus even snel, snel gaat niet.

Benodigdheden:

- 900 gram roomkaas (monchou)
- 250 gram zandkoekjes
- 200 gram suiker
- 125 gram zure room
- 250 gram aardbeienjam
- 90 gram boter
- 30 gram bloem
- 1 vanillestokje
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 doosje aardbeien
- 5 eieren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
2. Smelt de boter rustig in een pannetje terwijl je de koekjes verkruimeld.
3. Meng de gesmolten samen met de verkruimelde koekjes voor de bodem
4. Vet een taartvorm in met boter/bakspray en druk de koekkruimels op de bodem rondom.
5. Doe de roomkaas, zure room, suiker, vanillesuiker, eieren en bloem in een mengkom.
6. Snijdt een vanillestukje open en schraap het merg eruit en doe dit ook in de mengkom.
7. Meng dit alles tot een glad roomkaas massa.
8. Schep de roomkaas vulling op de koekjesbodem en doe hem in de oven voor 2 uur op 130 graden.
9. Laat de taart goed afkoelen na het bakken en haal hem daarna uit zijn vorm.
10. Verwarm de aardbeienjam totdat hij goed vloeibaar is.
11. Voeg hier de aardbeien bij toe zonder kroontje en bestrijk hiermee de cheesecake.

Eet smakelijk!

Cheesecake moet langzaam gaar worden vandaar de lage temperatuur en de lange baktijd. Op een hoger temperatuur gaat het te snel en dan mislukt je cheesecake en dat willen we niet hebben. Neem dus lekker de tijd voor het bakken van een cheesecake om er daarna extra van te genieten.

Liefs Chantal




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.