vrijdag 20 februari 2015

Recept - Selfmade hazelnootpasta


Voor het gemak een pot Nutella open maken is natuurlijk heerlijk maar waarom maken we eigenlijk zelf geen hazelnootpasta? Het is makkelijk en smaakt vast nog lekkerder omdat je hem zelf hebt gemaakt. Met een aantal ingrediƫnten en een leuk potje staat jouw hazelnootpasta zo op tafel!

Benodigdheden:

- 150 gram hazelnoten
- 100 gram extra pure chocolade
- 30 gram cacao
- 30 gram honing
- 50 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
2. Hak de hazelnoten fijn in een keukenmachine.
3. Verwarm de honing kort in een pannetje en voeg dit toe bij de hazelnoten.
4. Zodra de honing en hazelnoten gemixt zijn doe je de zonnebloemolie en cacao erbij.
5. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
6. Voeg de gesmolten chocolade toe bij het hazelnootmengsel en mixen maar.
7. Zodra alle goed door elkaar gemengd is hevel je het over in een leuk potje.

* De zelfgemaakte hazelnootpasta is in de koelkast 7 dagen houdbaar. Maak daarom ook niet teveel want dat is zonde als je het weg moet gooien. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.