zondag 8 februari 2015

Recept - Weightwatchers aardappelquiche


Mijn doel voor het nieuwe jaar om minimaal 2 keer per week een recept uit te proberen is me nog niet helemaal gelukt maar van de week heb ik wel weer een recept geprobeerd. Ik ging wat rond snuffelen op Weightwatchers.nl en kwam een lekker recept tegen en besloot deze maar eens te gaan maken in mijn nieuwe oven. 

Aantal porties - 6
Punten per porties - 6

Benodigdheden:

- 500 gram rauwe aardappelen
- 2 eetlepels halverine 40% vet
- 80 gram bloem
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 hele paprika
- 1 bosje lente-ui
- 3 middelgrote eieren
- 150 ml magere melk
- 60 gram geraspte kaas 30+
- peper en zout


Bereidingswijze

1. Schil 500 gram aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
3. Stamp de afgekoelde aardappelen fijn met een stamper
4. Voeg twee eetlepels halvarine 40% vet en 80 gram bloem toe en meng dit tot een deeg. 
5. Vet een ovenschaal in met één koffielepel olie en verdeel hier het deeg overheen.
6. Druk vervolgens de gestampte aardappels op de bodem en prik een paar keer in met een vork.
7. Bak de bodem 15 minuten in de oven op 200 graden.
8. Snijd de paprika in blokjes en lente-ui in ringen.
9. Kluts 3 eieren en 150 ml magere melk en breng dit op smaak.


10. Haal de vorm uit de oven en verdeel de paprika en lente-ui over de aardappels.
11. Schenk het eimengsel hierover en bestrooi met 60 gram geraspte kaas
12. Laat de quiche nog eens 20 minuten bakken in de oven.

* Voeg eventueel nog andere ingrediënten toe zoals mais, courgette of ham.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.