donderdag 19 februari 2015

Variatietips met Camembert


Camembert is een heerlijk Frans kaasje die van koemelk wordt gemaakt. Denk je dat de camembert dan ook alleen maar in Frankrijk word gemaakt? Néé zeker niet dit omdat de naam camembert nooit als merk is geregistreerd. Iedereen die wil kan dus een lekker stukje camembert produceren maar het kopen is toch echt een stuk makkelijker. Toch is een toastje met een plakje camembert een beetje saai dus vandaar heb ik een aantal variatietips op een rijtje gezet met camembert.

1. Gevulde camembert

Heerlijk als voor of tussengerecht. Meng 1 eetlepel peterselie, dragon en kervel met 3 eetlepels fijngehakte walnoten en peper. Halveer een hele camembert overlang en bestrooi de onderste helft van de camembert met het kruidenmengsel. Dek het vervolgens af met de bovenste helft en snijdt het in eetbare punten. 

2. Fondue van camembert

Liefhebber van een kaasfondue gebruik dan eens de camembert. Verwarm 2 dl droge witte wijn in een fonduepan en voeg 225 gram geraspte emmentaler en 1 eetlepel maizena toe. Laat de emmentaler smelten in de wijn en blijf onafgebroken roeren. Voeg vervolgens 250 gram camembert zonder korst toe en roer tot de camembert is gesmolten. Brengt eventueel op smaak met wat zout en peper. 


3. Groenterolletjes met camembert

Groenterolletjes in combinatie met een plakje camembert kan een heerlijk hapje zijn. Denk aan gegrilde courgette of aubergine, wortel en komkommerplakken. Satéprikker erdoorheen en je hapje is klaar. 

4. Gefrituurde camembert

Heerlijk voor bij een salade of als hapje bij een borrel. Klop in een diep bord een ei los met 1/2 eetlepel water. Strooi in het tweede bord 6 eetlepels bloem en het derde bord 8 eetlepels paneermeel. Snijd vervolgens de camembert in punten of blokjes en haal deze door het ei, de bloem, ei en paneermeel voor een krokant laagje. Bak de punten of blokjes in 3 minuten gaar in 175 graden hete frituurolie. 

5. Salade met camembert

Vergeet de geitenkaas ga eens voor blokjes of plakjes camembert. Een salade met witlof of gewoon verse sla in combinatie met een honing-mosterd dressing. Jammie! 

Heb je weer wat inspiratie op kunnen doen met dat heerlijke stukje camembert? Ga een keer voor een ander stukje kaas dan die jij normaal gesproken mee neemt. Variatie daar houden we van in het leven.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.