donderdag 26 februari 2015

Vier drankjes zonder toegevoegde suikers


Ik ben weer druk bezig om het afvallen goed op te pakken maar het is soms toch best lastig. Je hebt trek in een lekker drankje maar als je dan bekijkt hoeveel toegevoegde suikers erin zit schrik je vaak. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een aantal drankjes zonder toegevoegde suikers en die alsnog heerlijk zijn. Wil jij ook wat gezondere drankjes drinken dan zou ik zeker even verder lezen.

1. Kokoswater

Kokoswater zit bomvol vitamines en mineralen en is afkomstig uit een jonge kokosnoot. Kokoswater is absoluut een dorstlesser en heerlijk tijdens de warme dagen. Natuurlijk zitten er wel suikers in kokoswater, maar die zijn van de kokosnoot zelf. Houd er wel rekening mee dat de pakjes kokoswater van de supermarkt wel vaak toegevoegde suikers hebben. Wil je de juiste kokoswater ga dan even langs een Biologische supermarkt.

2. Zelfgemaakte amandelmelk

Tuurlijk je kunt amandelmelk tegenwoordig ook gewoon kopen in de supermarkt maar daar ben ik niet zeker van of hier geen toegevoegde suikers in zitten. Amandelmelk is een handomdraai gemaakt en daarbij weet je zeker dat er geen toegevoegde suikers aan zijn toegevoegd.

- 220 gram amandelen ongeroosterd en ongezout
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 liter water
- 1 beker
- 1 pantykousje

Laat de amandelen een nacht weken in water hierdoor zijn ze gemakkelijker te malen. Vervolgens doe je de amandelen samen met het water in een blender, hierdoor ontstaat er een wit, glad mengsel. Doe een pantykousje om een beker heen en giet de amandelmelk uit de blender. Het pantykousje dient als filter hierin blijft de amandelpulp achter. Houdbaarheid van je zelfgemaakte amandelmelk is vijf dagen!


3. Groene / witte thee

Groene / witte thee word tegenwoordig veel meer gedronken omdat wij weten dat dit goed is voor je gezondheid. Het helpt ook onwijs tijdens het afvallen omdat je daardoor veel vaker naar de toilet gaat.

4. Zelfgemaakte ijsthee

Mijn vriend is een liefhebber van ijsthee en daarom heb ik laatst voor hem zelf ijsthee gemaakt. Hij moest wel even wennen maar vond het absoluut niet vies dus nu drinkt hij het vaker. Oké hij doet er dan wel wat suiker bij toe maar zonder suiker is hij ook heerlijk.

Maak een liter thee met je favoriete theesmaak en laat de thee een paar minuten trekken. Voeg eventueel nog wat citroensap / citroenschil bij de thee voor wat extra smaak. Wil je de ijsthee toch wat zoet maken kies dan voor stevia. Laat de thee vervolgens afkoelen in de koelkast en doe er tijdens het serveren wat ijsklontjes bij.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.