woensdag 4 februari 2015

Vijf kruiden die ik niet kan missen in de keuken!

Vroeger gebruikte ik vaak kruiden uit een potje en eigenlijk alleen maar omdat het makkelijk was. Gedroogde kruiden kunnen het namelijk echt niet halen bij verse kruiden dus dat ben ik in de jaren door steeds meer gaan ontdekken. Hierdoor gebruik ik een aantal gedroogde kruiden helemaal niet meer omdat de verse kruiden net zo makkelijk te bereiden zijn en ook nog eens lekkerder smaken. 

1. Basilicum


Er is niets lekkerder dan de geur van verse basilicum. Ik werk zelf in een supermarkt en als de klanten dan met een bosje verse basilicum voorbij komen maak je mijn dag echt goed. Basilicum is goed te gebruiken voor je eigen gemaakte pesto of door een pasta heen. Basilicum werkt ook nog eens ontstekingsremmend en is het goed voor je spijsvertering.

2. Peterselie


Een takje peterselie vind je vaak in een restaurant om een gerecht af te maken maar dat is niet de enige functie van peterselie. Verse peterselie is heerlijk door een tomatensoep of door je kruidenboter. Heb je een afspraakje maar de dag ervoor knoflook gegeten, kauw dan op een peterselie blaadje en je adem is weer heerlijk fris. 

3. Bieslook


Geen peterselie in huis dan is bieslook ook een heerlijke verse kruiden door je kruidenboter. Doordat de bieslook een uien-achtige smaak heeft doet hij het ook nog eens goed door een salade. Peterselie bevordert de eetlust en is vocht afdrijvend. Bieslook is een echte keukenkruid die onmisbaar is. 

4. Tijm


Voor het gebruik van tijm haal je de blaadjes van het takje. Wil je tijm verwerken door een gerecht voeg het dan zo snel mogelijk toe hierdoor geeft de tijm het beste zijn smaak af. Zelf gebruik ik tijm vaak door een aardappelschotel of voor een bruschetta. 

5. Oregano 


Ook oregano mag absoluut niet missen in een aardappelschotel dit door zijn sterke smaak. Verder kun je oregano ook goed gebruiken voor een Italiaanse tomatensaus of om je groenten op smaak te brengen. 

Welke verse kruid kan jij absoluut niet missen in jouw keuken? 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.