donderdag 5 februari 2015

Wat te doen met aangekoekte pannen?


Gelukkig gebeurd het me tegenwoordig niet meer zo vaak maar als het gebeurd zit je gelijk met de handen in het haar. Wat moet ik nou doen tegen aangekoekte pannen? Lang laten weken in warm water of flink schrobben. Néé er zijn een paar makkelijker handelingen die je kunt doen om van de aangekoekte pan af te komen en daarvoor hoeft hij niet te belanden in de vuilnisbak. 

1. Zout

Vul de aangekoekte pan met 1/3 deel water en 3 eetlepels zout. Breng vervolgens het water aan de kook en laat het 15 minuten op het vuur staan. Vervolgens gooi je het zoute water uit de pan en als het goed is moet je aangekoekte pan weer schoon zijn. Natuurlijk zou ik hem wel nog even afwassen of in de vaatwasser doen voor een goede schone pan. 

2. Vaatwastablet

Vul de aangekoekte pan met een klein laagje water en een vaatwastablet. Laat de aangekoekte pan voor een minuut of twee koken en je pan is zo goed als weer schoon. 

3. Cola 

Cola heb ik altijd in huis en heb je dat nou niet dan is een fles goedkope cola voor een paar centen zo gekocht in de supermarkt. Giet een laagje cola in een aangekoekte pan en laat dit 5 a 6 minuten staan. Je zult je erover verbazen wat de cola doet met je aangekoekte pan. Na een aantal minuten ziet hij er weer uit zoals vanouds. 

4. Soda

Dit is een tip die je misschien wel kent van je oma want soda daar kan je bijna alles mee doen. Doe soda in een aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat de aangekoekte pan vervolgens een hele nacht staan en de volgende dag glijdt het vuil de pan uit. 

5. Citroensap

Gooi na het overkoken van een pannetje melk de melk weg en doe een paar druppels citroensap en heet water in de aangekoekte pan. Laat dit een halfuur staan, ga aan de slag met de afwasborstel en de pas is weer als nieuw.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.