donderdag 26 februari 2015

Welke groentes zijn erg gezond?


Onderzoekers van de William Paterson Universiteit in New Jersey hebben onderzocht welke soorten groenten en fruit de meest essentiële voedingsstoffen bevatten. Je denkt misschien gelijk aan een chiazaadje maar néé alles behalve. Zij hebben een lijst opgesteld van een aantal voedingsproducten die behoren tot de allergezondste producten die er bestaan. Welke voedingsproducten zou jij erin verwachten? 

Waar hebben zij deze lijst op gebaseerd?


De onderzoekers dentificeerden 17 essentiële voedingsstoffen die over het algemeen als belangrijk worden gezien voor de gezondheid van de mens. Hieronder vallen bijvoorbeeld vezels, kalium, eiwitten, calcium, foliumzuur, vitamine B12, vitamine A en vitamine D. De onderzoekers gingen uit van een consumptie van 100 gram van elk product en keken alleen naar essentiële nutriënten waarvan echt uit onderzoek is gebleken dat die bijdragen aan de gezondheid. Vruchten als bessen scoren relatief laag in het onderzoek, omdat die met name veel fytochamicaliën en anti-oxidanten bevatten - stoffen waarvan (nog) niet wetenschappelijk is aangetoond dat ze essentiële voedingsstoffen zijn waar we niet zonder kunnen. Van alle voedingsstoffen werd gekeken of ze aanwezig waren, en zo ja in welke hoeveelheden. De nummer 1, waterkers, scoorde 100 en bevat dus de meeste voedingsstoffen in de meest ideale hoeveelheden van alle groenten en fruit die meededen.

1. Waterkers2. Chinese kool


3. Snijbiet


4. Loof van bietjes


5. Spinazie


6. Witlof


7. Bladsla8., Peterselie9. Romaine sla10. BladkoolNatuurlijk zou ik nu niet gelijk de andere groentesoorten afschrijven want ook die zijn gewoon gezond maar als je er echt extra op wil letten dan zou ik voor bovenstaande kiezen. 

Liefs Chantal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.