zaterdag 7 maart 2015

Alcoholvrij alternatief voor een glas wijn


Bij een heerlijk diner hoort een goede fles wijn maar niet iedereen houd van alcohol hoe moet je dat dan oplossen. Zelf ben ik absoluut geen zuipschuit en er zijn maar een aantal flessen wijn waar ik een glaasje van lust. Waarom kiezen we er dan niet eens voor om eens voor een alcoholvrij alternatief te gaan? Ik heb ruim een jaar in een slijterij gestaan en daar ben ik wel een aantal drankjes tegen gekomen die prima zijn voor de gasten die geen wijn lusten.

1. Amé

Bij de meeste slijterijen waaronder de supermarkt slijterijen word deze alcoholvrije wijn verkocht. Amé bestaat uit een basis van koolzuurhoudend bronwater, vruchtensappen en is 100% natuurlijk. Amé heeft vier smaken die je goed kunt vergelijken met rosé, rode en witte wijn.

Amé Vlierbes & Citroen - Rode wijn
Amé Framboos & Braambes - Rosé
Amé Druif & Abrikoos - Witte wijn

2. Crodino

Crodino is ook te verkrijgen bij de meeste slijterijen en supermarkt slijterijen. Crodino is een Italiaans, alcoholvrij aperitiefje en bestaat uit een basis van fijne kruiden, zuid vruchtextracten en mineraalwater. Hierdoor is het drankje bitterzoet en ideaal om tijdens een hoofdgerecht of nagerecht te serveren. In Italië drinken ze Crodino de hele dag door bij elke gelegenheid maar wij Nederlanders zie ik dit nog niet zo snel doen. 


3. Jillz 0.0 %

Oké misschien past hij niet helemaal in het plaatje van een alternatief voor een glas wijn maar als je het serveert in een mooi glas dan wel weer. Jillz is namelijk meer een appelcider en ijskoud drinkt hij het beste. Probeer ook eens de variant met frambozen en kers voor het gevoel van een glas rode wijn.

4. Carpe Diem Kombucha 

Carpe Diem Kombucha is er maar liefst drie smaken: Classic, Kweepeer en Cranberry. Dit drankje is speciaal omdat thee de basis is maar denk nou niet dat het een ijsthee is want dat is het absoluut niet. De theeën worden zo gefermenteerd, dat Carpe Diem Kombucha dezelfde structuur heeft als wijn en bier. 

Liefs ChantalGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.