vrijdag 27 maart 2015

Alweer twee maanden uit huis!


Ik kan het me bijna niet beseffen dat ik alweer twee maanden uit huis ben. Maar tegelijk woon ik dus ook alweer twee maanden samen met Jasper in ons mooie huisje. Ja we zijn nog steeds blij met elkaar al hebben we soms nog wat kleine ruzietjes over het huishouden maar er begint een ritme in te komen. Het hebben van je eigen huis en dat in combinatie met samenwonen was wel even wennen maar twee maanden verder gaat het ons nog beter af dan een maand hiervoor.

Natuurlijk zijn er dingen waar je zo nu en dan tegen loopt wat eigenlijk niet had gehoeven. Denk aan de was die oploopt en dat je dan opeens drie wassen aan het draaien bent. Ja het is geen papa en mama die meer de was doen en je merkt het van zelf als je spullen mist omdat dat nog in de was zit. Gelukkig weet Jasper nu ook eindelijk hoe de wasmachine en droger werken dus dan kan hij ook op zijn vrije dagen even en wasje draaien en drogen.


Maar er zijn ook genoeg dingen die tot mijn verbazing juist onwijs goed gaan. De vaatwasser staat bij ons elke avond te draaien en ruimen we dezelfde avond nog op en anders gelijk de ochtend daarop. Het netjes houden van ons huis gaat ons goed af want toch was ik een klein beetje bang dat het op een gegeven moment een bende zou worden aangezien wij beide onze spullen laten slingeren. Maar néé natuurlijk ligt er soms wel wat maar dan gaan we samen even aan de schoonmaak en is alles weg.

Waar ik alleen soms nog echt aan moest wennen is het financiële gedeelte want toen ik thuis woonde kon ik alles doen en dat is nu toch wel anders. Wij berekenen maandelijks onze uitgaves zodat we dan precies weten wat we ongeveer over houden voor leuke dingen of het aanschaf van spullen in het huis. Helaas hadden we een kleine tegenslag met mijn scooter deze maand die even bijna €150,- kostte waardoor je weer andere dingen moet laten. Het was even puzzelen,vooral de eerste maand maar nu beginnen we onze draai er in te vinden en dat vind ik zelf wel prettig. Ik vind het gewoon fijn dat ik wel de dingen kan kopen die we echt willen hebben zonder eerst te moeten nadenken "Kan het wel". Dit was voor nu even de laatste update over het samenwonen en het hebben van een eigen huisje ik denk dat ik er weer één online plaats zodra we halfjaar verder zijn.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.