dinsdag 24 maart 2015

Culinaire programma tijdens het 24kitchen&cottages weekend


Aangezien mijn zus en ik 19 april een dag langs gaan op het 24kitchen&cottages weekend ben ik steeds weer aan het rond snuffelen naar het programma van deze dagen. Op 24kitchen.nl hadden ze de gehele culinaire line-up online gezet met heel veel leuke programma's. Zie je nou een workshop er tussen zitten of een ander programma die jij wilt terug zien op mijn blog laat het dan even weten. Ik ga tijdens deze dag ook vloggen dus dat word helemaal leuk!

Workshops 24Kitchen&Cottages
Cut The Crab
Het vlees van de krab is heerlijk van smaak, maar hoe kun je krab het beste hakken, breken en bereiden? Angélique Schmeinck laat zien hoe je dat doet.
Okonomiyaki
Deze hartige pannenkoek is zeer populair in de Japan en het is een persoonlijke favoriet van Danny Jansen.
It’s Wine By Me
De smaken van een gerecht komen nog beter uit als je er een passende wijn bij drinkt. Corria Houthuizen weet hier alles van en leert jou de karakteristieken van verschillende druivenrassen en wijnen.
Andy’s Asperges
Het aspergeseizoen start de tweede donderdag van april en daarom brengt Andy McDonald een ode aan de asperge.
Dressing To Impress
De smaken van een gerecht krijgen een nieuwe dimensie door de dressings, vinaigrettes en saus die erbij geserveerd worden. John Gerdsen weet handige tips & trucs voor de lekkerste zelfgemaakte sauzen en dressings.
Pasta di Giovanni
Wat maakt een pastagerecht voortreffelijk? Daar weet Giovanni Caminita wel een antwoord op. Na deze workshop maak je altijd de lekkerste pastagerechten.
Hemelse Harissa
Harissa is een hete, rode saus die je veel tegenkomt in Arabische landen. Met hulp van Mounir Toub maak je heerlijke harissa, om te gebruiken bij het maken van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez.
Pesto Pagnier
Basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie: de Italianen hebben veel mooie ingrediënten om trots op te zijn. Maak samen met Roberta Pagnier een klassieke Italiaanse pesto.
Hartige Macarons
Macarons ken je vast wel, zoete koekjes gemaakt van amandelmeel en poedersuiker, maar heb je wel eens een hartige variant geproefd? Estée Strooker verklapt haar geheim voor de perfecte hartige macarons.


Kookcolleges 24Kitchen&Cottages
Danny's Azië
Danny Jansen gebruikt zijn ervaringen van zijn culinaire reis naar Japan om over de eeuwenoude kookmethoden en tradities van de veelzijdige Aziatische keuken te vertellen.

Smaakvrienden
Angélique Schmeinck vertelt jou welke ingrediënten smaakvrienden van elkaar zijn. Vanaf nu kun jij zelf gouden smaakcombinaties bedenken.
Fish & Tips
Andy McDonald geeft tips om goede verse vis te herkennen en te bereiden. Hij laat je zien hoe je vis het beste kunt fileren en presenteren.
Cuisine Passionel
De Franse keuken barst van de traditie en John Gerdsen leert je alles over de klassieke Franse gerechten en technieken.
Prima Italia
Wat zijn de do’t en dont’s van de Italiaanse keuken? Giovanni Caminita legt het je allemaal uit vol passie, enthousiasme en humor.
Dolce Vita
Ook met Roberta Pagnier verdiep jij je in de Italiaanse keuken. Familie staat voorop in de Italiaanse eetcultuur en Roberta speelt hierop in.
Warka
Warka is een speciaal soort filodeeg uit de Arabische keuken. Mounir Toub weet precies hoe je deze klassieke deegsoort zelf maakt en wat je ermee kan maken.
Meat Estée
Van karbonades tot biefstukken en rundervinken: Estée Strooker legt uit waar de stukken vlees die je zo graag eet vandaan komen. Ook komt aan bod hoe je vlees kunt uitbenen.
Rudolph’s Chocolaterie
Chocolade heeft al eeuwen geleden de harten van mensen over de hele wereld veroverd. Rudolph van Veen deelt zijn kennis over de herkomst, toepassingen en manieren om chocolade te verwerken met jou.
Overige programma 24Kitchen&Cottages
VriMiBo
Een gezellige vrijdagmiddagborrel waar je met je vrienden en familie het begin van het culinaire weekend inluidt. 
Food films
Leun even achterover in de cinema waar je de leukste films over koken en eten kunt bekijken.
Vraag het de chefs
Stel je kook- en bakvragen aan je favoriete chef. Ze staan allemaal voor je klaar om antwoord te geven.
Delicatessenmarkt
Op de delicatessenmarkt vind je allerlei lekkernijen voor thuis.
Foodtruck Festival
Zin in een kruidige curry, vers visje of pizza uit de houtoven? Op het Foodtruck Festival kun je smakelijk genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.
After Dinner Dance
Voetjes van de vloer. Dans een avondje op vrolijke muziek tijdens de After Dinner Dance.
Speciale menu’s in de restaurants
Alle restaurants op het park bieden dit weekend een speciaal menu, uitgezocht door de 24Kitchen-chefs, aan.
Bowling
Ga gezellig een avondje bowlen onder het genot van een hapje en een drankje.
Zwembad
Even ontspannen met het gezin? Ga een middagje of avondje zwemmen in het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo.
Action Factory
Kinderen zijn dol op avontuur! Ga mee en klim, kruip, rol en spring door de Action Factory.


Bron: 24Kitchen

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.