zondag 22 maart 2015

Drie messen die je niet kunt missen in je keuken


Let eens goed op als jij een mes uit je la pakt want gebruik jij deze niet bijna altijd? Zelf is dat bij mij wel het geval ik heb een la vol messen maar er zijn maar een aantal die ik vaak gebruik. Daarom heb ik vandaag drie messen die je absoluut niet kunt missen in je besteklade.

1. Een schilmesje

Zelf schil ik mijn aardappelen altijd met een schilmesje omdat ik dit fijner vind maar voor de mensen die een dunschiller gebruiken is een schilmesje ook handig. Je kunt namelijk heel veel kanten op met een schilmesje want hiermee je sjalotje snipperen gaat ook super makkelijk of het snijden van kleine paprikablokjes.2. Een koksmes

Je verbaasd je er nog over als je deze in huis hebt hoef vaak je hem wel niet pakt. Het snijden van je vlees is namelijk een stuk gemakkelijker met een scherp koksmes. Het is wel belangrijk dat je hem op tijd slijpt want anders heb je een bot mes en dat is weer niet zo prettig. Ook is een koksmes ideaal om je bieslook of knoflook fijn te snijden.


3. Een broodmes

Ja het broodmes, hoe ga jij je stokbrood snijden zonder kartelmes? Ja het zal vast mogelijk zijn maar of het er zo mooi uit gaat zien dat zeker niet. De schil van een ananas snijden is ook er gemakkelijk met een broodmes. Je snijd de onderkant en bovenkant eraf en laat de ananas rusten op een snijplank. Ga van boven naar beneden met je kartelmes om de schil op een subtiele manier eraf te snijden.


Zijn er dan geen andere messen die ik fijn vind? Nou zeker wel maar die vind ik minder belangrijk dan de drie hierboven. Natuurlijk is een fileermes handig maar wanneer gebruik je die nou en een pizzasnijder is toch ook niet echt nodig een kartelmes doet ook prima zijn werk.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.