zaterdag 28 maart 2015

Heerlijke foodfestivals 2015

Het word langzamerhand weer wat mooier weer dus velen datum van festivals zijn alweer bekend en we hebben er zin in. Zo zijn er ook genoeg foodfestivals die op de planning staan want die mogen er zeker niet ontbreken. Door het hele land vind je wel een foodfestival maar ik heb vandaag een paar grote foodfestivals op een rijtje gezet die je eigenlijk niet mag missen.

1. Rollende keukens


Vorig jaar zag ik veel beelden voorbij komen en toen wist ik het zeker in 2015 ga ik hier even een kijkje nemen. Zondag 22 maart was er een mini variant in Zaandam maar ik denk dat de rollende keukens in Amsterdam nog veel leuker zullen zijn. Op het Westergasterrein vinden de rollende keukens plaats waar je kun genieten van tientallen mobiele keukens.

Wanneer: woensdag 13 mei t/m zondag 17 mei
Waar: Westergasterrein in Amsterdam

2. Culy Food Festival


Het Culy Food Festival is dit jaar voor het eerst maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Hiervoor heb je alleen wel kaartjes nodig die je kunt bestellen via hun website. Leer hoe je de perfecte culinaire foto maakt met je foto en geniet vooral van heel veel lekkernijen. Ook is het mogelijk om heerlijke foodfilms te kijken in een bioscoop.

Wanneer: zaterdag 4 april en zondag 5 april
Waar: Sugar City op de Halfweg

3. Taste of Amsterdam


Ook absoluut een begrip in Amsterdam is de Taste of Amsterdam. Hier vind je nationale maar ook internationale sterren koks die de heerlijkste gerechten maken. Volg een workshop of masterclass en geniet van lekkere proeverijen.

Wanneer: donderdag 4 juni t/m zondag 7 juni
Waar: Amstelpark

4. Lepeltje Lepeltje


Van Lepeltje Lepeltje had ik nog nooit gehoord maar na wat gesnuffel op internet lijkt het mij wel een onwijs gezellig en knus foodfestival. Je kunt verschillende maaltijden bestellen in één van de wereldkeukens en dans gezellig mee op de muziek van de live bands die spelen. Verder is er ook nog een leuke markt waar je overheen kan struinen waar vast ook nog genoeg lekkers te vinden is.

Wanneer: zaterdag 6 juni t/m dinsdag 9 juni
Waar: Amersfoort 

5. Amsterdam Coffee Festival


Dit is meer een festival voor echte koffieliefhebbers want je kunt los gaan tijdens dit festival. Probeer eens een andere koffiesmaak, en geniet van de koffiekunsten van experts. Maar bij een kopje koffie hoort ook een lekker stukje taart dus schaam je niet om deze erbij te bestellen.

Wanneer: vrijdag 15 mei t/m zondag 17 mei
Waar: NDSM-Werf in Amsterdam Noord 

6. Food Film Festival


Hier heb ik ook al velen leuke verhalen over gehoord maar het trekt mij nog niet zo. Tijdens dit festival kun je een film kijken maar tegelijk ook een hapje eten. Dit zijn natuurlijk niet zomaar films maar wel films die te maken hebben met eten.

Wanneer: zaterdag 9 mei t/m maandag 11 mei
Waar: Amsterdam

Ga jij nog langs een foodfestival of misschien wel gewoon een ander leuk festival? Zelf ga ik zeer waarschijnlijk naar de Rollende Keukens en wie weet pak ik er nog wel één.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.