woensdag 18 maart 2015

Hoe kun je langer genieten van een basilicumplant?


Wie kent het niet dat je basilicumplantje drie dagen na aankoop al ziet hangen op je aanrecht. Een heerlijk geurende basilicumplantje in je huis is onwijs lekker maar we willen hem ook gewoon vaker kunnen gebruiken dan één keer. Ik heb een aantal leuke tips gevonden die ons erbij kan helpen om langer van een basilicumplantje te kunnen genieten.

Aankoop van een basilicumplantje in de supermarkt

Helaas voor de liefhebbers van basilicum een supermarkt plantje blijft korter leven dan één uit een tuincentra. Dit komt omdat basilicumplantjes in de supermarkt worden gedwongen om te groeien onder kunstlicht om zo snel mogelijk stralend in de supermarkt te kunnen liggen. Op dat moment zijn de steeltjes nog niet sterk genoeg om de blaadjes te dragen waardoor je dus eigenlijk een uitgeput basilicumplantje koopt. Toch hebben we niet altijd zin of tijd om langs de tuincentra te gaan dus hieronder een goede tip om toe te passen op je basilicumplantje nadat je er niets meer mee doet.

1. Haal het plantje uit de pot
2. Verdeel de aarde in vier delen ( Let op! de wortels moeten heel blijven )
3. Geef de vier plantjes genoeg water en licht
4. Na twee weken staan er vier herstellende basilicumplantjes op je aanrecht.

Aankoop van een basilicumplantje in een tuincentra

Geen tijd om een basilicumplantje op bovenstaande manier te her kweken dan kun je hem ook invriezen maar dit alleen met basilicumplantje van een tuincentra. Waarom alleen die van een tuincentra of bloemenwinkel? Zij verkopen namelijk basilicumplantjes die niet gekweekt zijn voor consumptie zoals in een supermarkt in grote hoeveelheden.

Tip: Zet je basilicumplantje in de zomermaanden in de volle grond

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.