dinsdag 10 maart 2015

Leuke ideeën voor op de Paastafel

Voor je het weet staat Pasen alweer voor de deur. Vroeger deden wij hier nooit wat aan maar sinds een paar jaar wel. Onwijs gezellig om op één van de twee paasdagen gezellig te ontbijten of brunchen met je familie. Met Pasen pak je daarom tegenwoordig ook wat meer uit en vandaar dat ik vandaag met een paar ideeën kom die jij kan toepassen. Dit kan zijn op de paastafel maar ook voor leuke versieren in het huis.


Dit idee kwam ik laatst tegen op de Action facebookpagina. Op deze pagina staan regelmatig leuke ideeën van mede actionliefhebbers waaronder dit leuke idee om paaseieren te maken. Maar hoe maken we deze leuke paaseieren?

1. Je blaast een ballon op ( kan ook met grote ballonnen )
2. Je smeert de ballon in met vaseline 
3. Je maakt een mengsel van witte actionlijm verdund met water, of behangsellijm, creapodge of suikerwater..
4. Je haalt leuke gekleurde garen door dat lijmmengsel, en wikkelt het draad om de ballon..
5. Let op! Heel goed laten drogen, als het echt droog is, prik je de ballon kapot en friemel je de kapotte ballon uit het ei van draad.


Wil je leuke broodjes op tafel zetten maak dan kleine paashaasjes. Van een klein bolletje croissant of brood deeg heb je in een mum van tijd een leuk en schattig paashaasje gemaakt.

- Rol een bolletje deeg in een ovaaltje 
- Maak aan de voorkant twee inkepingen voor de oren
- Maak aan de voorkant twee kleine gaatjes voor de ogen
- Stop de broodjes in de oven en voordat je het weet hupsen de paashaasjes uit de oven


En een paastafel kan absoluut niet zonder een heerlijk gekookt eitje. Wil je het eitje nou helemaal leuk maken schrijf dan aan de buitenkant de naam op van elke gast. Of snijd hem open zoals de foto hierboven en maak er het gezicht van een keukentje van. 

Liefs Chantal


1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.