zaterdag 28 maart 2015

Leuke weetjes over rabarber


Het is weer tijd voor rabarber maar eten wij deze groenten eigenlijk wel genoeg of komt hij langzamerhand ook in het lijstje van de vergeten groenten? Met rabarber kun je namelijk best veel maken en ik ben ook eerlijk dat ik het te weinig gebruik wat onwijs zonde is. Maak eens een rabarbertaart, rabarber compote of rabarber crumble. Je kunt echt wel veel kanten op dus probeer het gewoon eens want hij zal nu langzamerhand weer in de winkels te komen liggen.

Wanneer komt rabarber in de winkels te liggen?

Vanaf april dus over een paar dagen zal je ze steeds vaker zien op de groenteafdeling. Daarna heb je er nog tot augustus de tijd om er heerlijke gerechten van te maken want daarna is het seizoen voorbij.

Hoelang kun je rabarber bewaren in de koelkast?

Verse rabarber is tot de derde dag nog stevig dus het beste om te eten maar rabarber kun je best een tijd bewaren namelijk twee tot drie weken alleen worden de stelen dan wel steeds slapper en slapper. 


Als ik rabarber wil bereiden hoeveel gram moet ik rekenen per persoon?

Reken ongeveer op 250 gram per persoon en bij een grotere eter doe dan 50 gram extra.

Zijn de bladeren van rabarber eetbaar?

Ze zullen vast eetbaar zijn maar ik raad het je absoluut af aangezien er teveel oxaalzuur ( dit vind je ook in huishoudelijke producten ) en giftige glycosiden in zitten.


Hoe maak je rabarber schoon?

Snijd de witte bladvoet van de rabarber en was de stengels in ruim water. Jonge rabarberstengels hoef je niet te schillen maar bij oudere stelen is de schil er gemakkelijk af te trekken met een schilmesje. 

Variatietips met rabarber:


Liefs ChantalGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.