vrijdag 13 maart 2015

Recept - Boerenkoolchips


Tijd voor iets anders namelijk: Boerenkoolchips! Néé weg met die zakken heerlijke paprikachips maar kies eens voor een iets gezondere alternatief. Of het lekker is dat is de vraag maar wie niet waagt wie niet wint toch?

Benodigdheden:

- 1 boerenkool
- 1 tomaat
- 3 zongedroogde tomaten
- 1/2 theelepel paprika poeder
- 1/4 theelepel komijnpoeder
- Cayennepeper
- Zwarte peper
- Zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Scheur klein stukjes boerenkool van de stelen en doe ze in een vergiet om ze daarna te wassen en droog ze goed in een theedoek of met stukjes keukenpapier.
3. Doe de tomaat en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en meng dit tot een glad mengsel.
4. Voeg de cayenne- en zwarte peper toe samen met de paprikapoeder, komijnpoeder en snufje zout.
5. Laat dit nogmaals draaien totdat alles goed door elkaar gemengd is.
6. Doe de boerenkool stukjes in een schaal en giet hier het mengsel overheen.
7. Hussel vervolgens alles door elkaar zodat alles goed bedekt is met het mengsel.
8. Leg alle boerenkoolstukjes op een bakplaat en zet deze 15 minuten in de voor verwarmde oven maar houd ondertussen de ovendeur op een kiertje open.
9. Zodra de boerenkool knapperig is geworden is het tijd om te proeven!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.