vrijdag 20 maart 2015

Recept - Quesadilla


De laatste tijd zie ik ze steeds vaker voorbij komen quesadilla's maar waarom heb ik ze dan zelf nog nooit gemaakt? Nou hier is van de week verandering in gekomen en met een heerlijk resultaat. Wauw! ik vond het onwijs lekker je kunt het een beetje vergelijken met een luxere tosti of panini. Dit receptje is wel simpel omdat ik heel veilig wou blijven qua ingrediƫnten maar voor de volgende keer gaan we even een stapje verder.

Benodigdheden 2 personen:

- 4 Tortilla wraps gemiddeld of groot
- 2 kipfilet
- 2 rode uien
- 4 geroosterde paprika's
- 300 gram geraspte jong belegen kaas
- 2 eetlepels wokolie
- 2 teentjes knoflook

Eventueel nog mais, bonen of andere groente die jij lekker vind. Kipfilet is ook makkelijk te vervangen voor gehakt.

Bereidingswijze:

1. Verwarm een eetlepel wokolie op een laag vuur in een wok
2. Snijd de kipfilet, uien en paprika's in reepjes of blokjes en bak dit gaar in de wok.
3. Beleg een tortilla wrap voor 1/4 met de geraspte jonge kaas.
4. Verwarm alvast een koekenpan en doe een laag kipfilet bovenop de kaas.
5. Verdeel alles over de gehele tortilla en strooi hier nogmaals 1/4 geraspte kaas overheen.
6. Sluit het geheel af met een tortilla wrap en leg hem in de koekenpan
7. Bak de tortilla wrap aan de onderkant knapperig en goudbruin.
8. Draai de tortilla wrap rustig om en bak de andere kant ook knapperig en goudbruin
9. Serveer de quesadilla vervolgens op een groot bord en snijd hem in stukken.
Serveer er eventueel nog een heerlijke salade bij en eet smakelijk!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.