dinsdag 3 maart 2015

Recept - Scroppino


Ik kwam laatst dit heerlijke recept tegen van scroppino die ik een tijd geleden eens heb gemaakt. Zelf ben ik niet iemand die veel drank drinkt en daarom wil ik wel eens wat anders op tafel zetten dan een glas wijn. Ook kun je scroppino prima serveren als dessert omdat het erg fris is na een heerlijk hoofdgerecht.

Benodigdheden voor vijf personen:

- 200 gram citroenijs
- 100 gram vanilleijs
- 100 ml ongezoete room
- 500 ml prosecco
- Een flinke scheut limoncello

Bereidingswijze:

1. Doe de citroen en vanilleijs in een mengkom en verdun het met de prosecco, totdat het de dikte van een milkshake heeft.
2. Schep ondertussen het mengsel een paar keer om.
3. Voeg de limoncello en de room aan het mengsel toe en mix het tot alles goed vermengd is.
4. Serveer de scroppino zo koud mogelijk in een mooi champagneglas.

Om je scroppino goed koud te serveren zou ik hem even in de vriezer zetten.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.