maandag 23 maart 2015

Recept - Zoete aardappelfrietjes


Ja het is er van de week eindelijk van gekomen om ook eens zoete aardappelfrietjes te maken. Ik wil al heel lang iets maken met zoete aardappel maar toch was de stap nog even te eng om te zetten. Tot vorige week donderdag want daar lagen ze dan in de oven om daarna op te worden gepeuzeld. Wat ik er nou echt van vond? Onwijs zoet! dus ik zal het nogmaals gaan verwerken in een stampotje met andijvie of spinazie ik denk dat dat een heerlijke combinatie is. ( Foto is helaas op één of andere manier wazig geworden )

Benodigdheden 2 personen:

- 400 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel chilipoeder of komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Zeezout

Bereidingswijze:

1. Was of schil de zoete aardappel en snijd ze in lange repen van ongeveer 1 cm dik.
2. Leg de zoete aardappel vervolgens een halfuur in een kom water.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Doe de olijfolie, paprika poeder en chilipoeder in een kommetje en meng dit door elkaar.
5. Dep de zoete aardappelfrietjes na een halfuur droog en giet hier het mengsel overheen.
6. Verdeel de zoete aardappelfrietjes goed over een bakplaat met een stukje bakpapier.
7. Bak de zoete aardappelfrietjes in 25 minuten gaar op 200 graden.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.