donderdag 12 maart 2015

Vier voordelen van het drinken van een biertje


Zo nu en dan een glas bier kan best zijn voordelen hebben maar ga niet gelijk nu een hele krat leeg drinken want dat is ook niet de bedoeling. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar het drinken van een biertje en wat dit kan doen met jouw lichaam. Bier drinken kan dus echt wel zijn voordelen hebben maar absoluut ook zijn nadelen na een glaasje teveel.

1. Mooie huid

Bier verhoogt de kracht en de impact van vitamine E, een belangrijk antioxidant in ons lichaam. Voor het onderhouden van een gezonde huid is vitamine E een essentieel onderdeel. Ook gaat vitamine E veroudering tegen en wie wil dat nou niet. Wist je dat er ook al een aantal bier spa's in Europa zitten? Wie had dat verwacht dat bier goed je huid zou zijn.

2. Vitamine B

Je kunt bier absoluut een vitamine B bom noemen. In bier zit vooral vitamine B12 en dit is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goed werkend zenuwstelsel. Maar pas op want alcohol verzwakt het effect van de vitamine, dus houdt het alcoholpercentage van een glas bier aan de lage kant.


3. Gezonde darmen

Een biertje is een perfect detox drankje omdat dit een goede bron van oplosbare vezels afkomstig van de celwanden van gemout gerst is. Deze oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede darmfunctie en helpen daarnaast overtollig cholesterol en suiker op te nemen.

4. Mooi haar

Waarschijnlijk heb je het wel vaker gehoord dat een biermasker wonderen doet voor je haar. Na een biermasker heeft je haar een goede boost gekregen dat je een mooie volle en gezonde coupe hebt. Je haar word gevoed en verzacht door het malt. De gist versterkt de lengtes en geeft je haar meer volume. Hop staat bekend om het helen van je beschadigde haar en de maitose en sucrose vernauwen de haarschubben, waardoor het meer zal gaan glanzen.

Tijd om maar onder een bierdouche te stappen want een mooie coupe willen we toch allemaal. Helaas houd ik niet van een biertje dus voor de rest sla ik het over maar als je wel een liefhebber bent is dit toch mooi meegenomen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.